بيمارستان هفده شهريور آمل
۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
br ENGLISH
تغذيه در پرفشاري خون

پرفشاري  خون اختلال شايع در جوامع پيشرفته است كه با افزايش سن شيوع آن افزايش مي بابد . اين اختلال قاتل خاموش ناميده ميشود . زيرا اغلب تا بروز عوارض جدي آن شامل سكته قلبي يا مغزي و آسيب كليه ها تشخيص داده نميشود.

پرفشاري خون موجب آسيب رگها و بزرگ شدن قلب مي شود و 60% مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي به آن نسبت داده ميشود.

اگرچه پيشگيري و كنترل فشار خون چندان مشكل نيست عدم تشخيص و كنترل به موقع آن موجب شده كه 50% افراد مبتلا به پرفشاري در اثر بيماري هاي قلبي عروقي فوت كنند و 33% از سكته مغزي و 15 10% در اثر نارسايي كليوي از بين بروند.

عوامل خطر بروز پرفشاري خون شامل نژاد آمريكايي، آفريقايي، سابقه فاميلي پرفشاري خون، اضافه وزن، مصرف زياد نمك، فعاليت بدني ناكافي و مصرف الكل اند.بجز دو مورد اول ساير عوامل با تغيير شيوه زندگي و تغذيه صحيح قابل كنترل آند. در ادامه راهكارهاي عملي كنترل فشار خون توضيح داده ميشود:

كاهش وزن

كاهش 5% وزن بدون (حداقل 4/5 كيلوگرم)، نقش مهمي در كاهش فشار خون دارد. در مقابل، افزايش وزن به ميزان 10% سبب افزايش 7 ميلي متر جيوه در فشار خون ميشود محدود كردن انرژي دريافتي و افزايش فعاليت بدني كمك شاياني به كاهش وزن خواهد كرد. كاهش وزن بايد به صورت تدريجي و 1- 5، 0 كيلوگرم در هفته باشد.

 

مصرف مناسب نمك

گفته ميشود كه يكي از دلايل افزايش فشار خون در جوامع پيشرفته، افزايش مصرف كلريد سديم (نمك طعام) است كه به غذاها اضافه مي شود

  

 

1395/08/10
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal