بيمارستان امام امل
۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
br ENGLISH
6 گام سالم براي پيشگيري از مسموميت هاي غذايي خانگي
 
  6 گام سالم براي پيشگيري از مسموميت هاي غذايي خانگي

 

آژانس استانداردهاي غذايي انگلستان گزارش داده كه در سال تقريبا حدود 500 هزار مورد مسموميت هاي ناشي از مصرف غذا ثبت مي شود.

به گزارش وبدا به نقل از آواي سلامت ،مسموميت هاي غذايي علاوه بر ناخوشايند بودن، مي تواند در بسياري از موارد منجر به بيماري هاي جدي و حتي مرگ شود.

اين در حالي است كه بسياري از مردم تصور مي كنند كه مسموميت غذايي از رستوران ها، كافه ها و غذاهاي فست فود ناشي مي شود اما با توجه به اعلام آژانس استانداردهاي غذايي انگلستان، بسياري از اين نوع مسموميت ها ناشي از عدم رعايت بهداشت در طبخ غذاهاي خانگي است.

بيش از 250 بيماري از طريق مصرف مواد غذايي ناسالم به بدن منتقل مي شود. علايم مسموميت غذايي شامل تهوع، استفراغ، اسهال، گرفتگي عضله معده، تب و كاهش آب بدن است.

به دنبال اين روند، راهنمايي هايي براي كاهش خطر ابتلا به مسموميت هاي غذايي در خانه پيشنهاد شده است:

دستان خود را بشوييد: دستان خود را قبل از دست زدن به هر نوع ماده غذايي خشك يا خام مانند گوشت، ماهي، تخم مرغ و سبزيجات با آب گرم و صابون بشوييد. بعد از حمل زباله، استفاده از سرويس بهداشتي، عطسه كردن و يا لمس حيوانات خانگي نيز بايد دست ها به طور كامل شسته شوند.

ميز كابينت را ضد عفوني كنيد: شستشو و ضد عفوني ميز كابينت بعد از آماده كردن غذا بخصوص اگر اين ميز در تماس با گوشت خام، تخم مرغ، ماهي يا سبزيجات بوده، امري ضروري است. البته حتما نبايد از اسپري هاي ضد باكتري براي اين كار استفاده كنيد، شستشو با آب گرم و صابون نيز براي پاك كردن ميز كابينت كفايت مي كند.

حوله آشپزخانه را شستشو دهيد: اين حوله ها بايد قبل از استفاده دوباره كاملا شستشو داده شده و خشك گردند. حوله هاي كثيف و مرطوب محل مناسبي براي رشد ميكروب ها هستند.

گوشت خام را جداگانه نگه داريد: گوشت هاي خام بايد به دور از غذاهاي آماده مصرف مانند سالاد، ميوه و نان نگه داشته شوند چون هر نوع باكتري از اين گوشت ها مي تواند به غذاهاي ديگر راه پيدا كند.

هيچگاه سبزي و ميوه نشسته و گوشت و مرغ خام را بطور مستقيم بر روي سطوح آشپزخانه قرار ندهيد.

گوشت خام را در قفسه پايين يخچال ذخيره كنيد: هميشه گوشت خام بعد از پوشش كامل بايد در قفسه پايين يخچال نگه داشته شود تا قطرات آب آن در صورت احتمال بر روي مواد غذايي در قفسه هاي پايين نريزد.

غذا را به طور كامل طبخ كنيد: طبخ مرغ، گوشت، همبرگر، سوسيس، و كباب به طور كامل اهميت زيادي دارد. تنها راه و امن ترين راه براي كشتن آثار كمپيلوباكتر در گوشت خام بخصوص مرغ، پخت و پز كامل آن است.

  منبع :

1396/05/08
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal