حوزه ریاست
۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1389/07/21 تعداد بازدید : 8
افزایش نگران کننده سرطان گوارشی در استان های شمالی
افزایش نگران کننده سرطان گوارشی در استان های شمالی در همایش کشوری ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی مطرح شد.

افزایش نگران کننده سرطان گوارشی در استان های شمالی در همایش کشوری ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی مطرح شد.

همایش کشوری ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی با حضور استادان دانشگاههای سراسر کشور ، تولید کنندگان مواد غذایی استان و جمعی از مدیران ارشد دستگاههای اجرایی مازندران در سالن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد.
دکتر محمد مهدی ناصحی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران درآیین افتتاح این همایش 2 روزه با اعلام اینکه آمار شیوع سرطان های گوارشی در استان های مازندران ، گیلان و گلستان در حال افزایش است، استفاده بیش از اندازه سموم را از عمده ترین دلایل این رخداد عنوان کرد.
وی با نگرانی از کاهش سن بروز سرطان گوارشی در مازندران افزود: متاسفانه بر اساس بررسی های انجام گرفته میزان مصرف سموم کشاورزی در مازندران به عنوان قطب کشاورزی کشور 4 برابر سایر نقاط است.
وي با بيان اينكه بحث غني سازي آرد از سال 86 آغاز شده واز روند مناسبي برخوردار است گفت : ايجاد سازمان غذا و دارو مي‌تواند هديه‌اي به مردم باشد تا نظارت كافي بر محصولات غذايي و مصرفي انجام شود.
وی که درمراسم آغازین همایش کشوری ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی سخن می گفت در ادامه صحبت های خود گفت: استان ما بالاترین میزان شیوع سرطان های گوارشی در کشور را داراست که عواملی چون استفاده زیاد از سموم کشاورزی ، بهره گیری از مواد نگهدارنده در تولید و توزیع مواد غذایی از جمله دلایل احتمالی این مهم برآورد می شود.
وی با اعلام اینکه دانشگاه با صرف 250 میلیون تومان اقدام به خرید دستگاه جذب اتمی کرده است گفت: با کمک این دستگاه که در حاشیه برگزاری همایش ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت ، دانشگاه قادر خواهد بود تا باقی مانده سموم را در فراورده های کشاورزی و مواد غذایی تولید شده اندازه گیری کند.
آیت الله طبرسی امام جمعه مرکز استان و نماینده ولی فقیه در مازندران نیز در تبیین بحث بهداشت غذا در اسلام به تاکیدات مکرر دین اسلام درباره آداب و شیوه های غذا خوردن پرداخت و گفت: در اسلام 50 کتاب در زمینه های مختلف وجود دارد که یکی از حجیم ترین آنها در باره تغذیه و غذا است.
به گفته آیت الله طبرسی احکام غذا و تغذیه در دین مبین اسلام بارها مورد تاکید قرار گرفته و می تواند به عنوان یکی از مباحث اصلی در متون پژوهشی و تحقیقات پژوهشگران مطرح باشد.
وي پرخوري را در هر زمان، امري ناپسنديده دانست و تصريح كرد: بايد مردم را در مصرف غذا هدايت كنيم واعتدال در غذا خوردن و احترام به سفره از مباحثی است که در اسلام به آن سفارش شده است.
طبرسي از استفاده بيش از حد مواد نگهدارنده در توليدات مواد غذايي ابراز ناخرسندي كرد و افزود: مردم از آگاهي كافي برخوردارند و با اطلاع رساني به موقع مي‌توان اين آگاهي بخشي را افزايش داد.
دکتربهروز جنت مديركل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني و آرايشي و بهداشتي وزارت بهداشت نیز در این مراسم گفت: رديابي مواد غذايي از توليد تا مصرف و برچسب‌گذاري مواد غذايي از سياست‌هاي مهم وزارت بهداشت است كه با اين كار همه مردم درگير نظارت مي‌شوند.
وي با اشاره به اينكه ميزان سموم در مواد غذايي كه توليد مي‌شود در كشور ما بالا است، تصريح كرد: وظيفه ما كنترل باقي مانده سموم در مواد غذايي است كه ممكن است بسياري از آنها اثر هورموني و بيماري‌هاي مختلفي مانند سرطان را موجب شوند.
دکترجنت با اعلام اينكه بايد آموزش لازم در مصرف سموم كشاورزي را به متوليان اين بخش داد اظهار داشت: بايد آموزش هاي لازم را به كشاورز، توليدكننده، توزيع كننده و مصرف‌كننده مواد غذايي ارائه كرد.
مديركل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني و آرايشي و بهداشتي وزارت بهداشت با اعلام اينكه به دليل تكميل نبودن زنجيره غذايي، نظارت تأثير قابل توجهي ندارد، خاطرنشان كرد: سيستمي را در دست طراحي داريم كه سيستم شبكه پالايش مواد غذايي است و تمامي سازمان‌هاي دخيل در توليد و نظارت بر مواد غذايي در آن دخيل بوده كه بايد با تشكيل سازمان نظارت بر مواد غذايي و دارويي نظارت بيشتري در اين بخش انجام شود.
وي با اعلام اينكه 8 هزار كارخانه در كشور مواد غذايي توليد مي‌كنند، گفت: هر يك از اين كارخانه‌ها آزمايشگاه دارند اما به دليل عدم ارتباط آنها با هم نمي‌توانند از تجربيات يكديگر استفاده كنند.
دکترجنت به سرانه بالاي مصرف برخي از مواد غذايي در كشور اشاره كرد و اظهار داشت: رديابي مواد غذايي از توليد تا مصرف و برچسب‌گذاري مواد غذايي از سياست‌هاي مهم وزارت بهداشت است كه با اين كار همه مردم درگير نظارت مي‌شوند.
دکتر ابراهیم صالحی فرمعاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در خصوص همایش کشوری ایمنی مواد غذایی وآشامیدنی گفت: دغدغه اصلی ما تضمین ایمنی مواد غذایی و ارایه آگاهی های لازم و مورد نیاز به مردم در این باره است.
دبیر همایش کشوری ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی در ادامه گفت دانشگاه علوم پزشگی استان گیلان با ارایه 254 مقاله به این همایش بیشترین آمار مقالات را به خود اختصاص داده و مازندران در رتبه دوم قرار دارد.
وی با بیان اینکه در جریان برگزاری همایش ممکن است بحث های تخصصی از سوی سخنرانان ارایه شود که فهم آن برای عموم مردم مشکل است گفت: در همین راستا نمایشگاهی در حاشیه همایش برگزار می شود که در آن اطلاعات مورد نیاز مردم در مباحث مختلف سلامت و ایمنی غذایی و تغذیه سالم در اختیار عموم قرار می گیرد.
از سوی دیگر همزمان با همايش ايمني مواد غذايي و آشاميدني در مازندران، نمايشگاه توانمندي‌هاي ايمني توليد مواد غذايي و دارويي در مازندران گشايش يافت.
اين نمايشگاه با 88 غرفه در محل برگزاري همايش در مجتمع آموزشي علمي و آموزشي پيامبر اعظم (ص) دانشگاه علوم پزشكي مازندران به مدت دو روز براي بازديد عموم داير شده است.
معاون غذا و دارويي دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به اينكه 360 كارخانه توليد مواد غذايي در مازندران داير است، گفت: فعاليت اين كارخانه‌ها زير نظر دانشگاه علوم پزشكي مازندران است.
دکتر ابراهيم صالحي‌فر در مورد عملكرد مديريت نظارت بر مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت: از نيمه اول سال جاري تاكنون 2 هزار و 146 مورد فعاليت عملياتي براي كنترل مواد غذايي در استان صورت گرفته است.
وي افزود: اقدامات قانوني كه در اين بخش صورت گرفت شامل توقيف 36 واحد توليد‌كننده مواد غذايي بود.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به معدوم كردن 14 هزار و 949 كيلوگرم مواد غذايي غير بهداشتي و فاسد در شش ماه گذشته در استان تصريح كرد: 41 واحد به مراجع قضايي معرفي شدند.
وي از صدور 35 پروانه بهره‌برداري براي توليد مواد غذايي در استان خبر داد و خاطرنشان كرد: 246 پروانه فعاليت صادر شد.
صالحي‌فر با اشاره به صدور 49 مجوز ترخيص مواد غذايي در مازندران اظهار داشت: يك هزار و 519 مجوز صادرات مواد غذايي نيز در شش ماه گذشته صادر شد.
همايش كشوري ايمني مواد غذايي و دارويي در استان مازندران به مدت دو روز در مازندران ادامه دارد.
 

افزایش نگران کننده سرطان گوارشی در استان های شمالی
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal