حوزه ریاست
۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1391/04/08 تعداد بازدید : 275
رعایت نكات بهداشتي و غذايي طی سفر در سلامت افراد نقش بسزایی دارد
مشاور تغذیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ساری با تاکید بر اینکه در فصل تابستان مسافرت ها افزایش می یابد گفت: در سفر رعایت نکات تغذیه‌ای و بهداشتی به منظور حفظ سلامت و در امان بودن از برخی بیماری‌ها بسیار اهمیت دارد.
مشاور تغذیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ساری: رعایت نكات بهداشتي و غذايي طی سفر در سلامت افراد نقش بسزایی دارد
مشاور تغذیه و رژیم شناس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ساری با تاکید بر اینکه در فصل تابستان مسافرت ها افزایش می یابد گفت: در سفر رعایت نکات تغذیه‌ای و  بهداشتی به منظور حفظ سلامت و در امان بودن از برخی بیماری‌ها بسیار اهمیت دارد.
سید احمد ربیعی در گفتگو با خبرنگاران ضمن بیان مطلب بالا، آلودگی مواد غذایی به ویژه آب آشامیدنی را یکی از موارد مهم در سفر عنوان و تصریح کرد: 90 درصد از مشکلاتی که در سفر برای افراد به وجود می آید ناشی از مصرف آب آلوده است لذا افراد در طول سفر از آبهای معدنی استفاده کنند.
وی مسمومیت‌های غذایی ناشی از مصرف غذاهای فاسد شدنی را یکی از مشکلات بهداشتی در سفر دانست و افزود: مسافران برای پیشگیری از این مشکلات، سعی کنند خوراکی‌هایی نظیر مغزگردو، گوجه فرنگی و خیار ، شیرینی‌جات خشک و نیز آب آشامیدنی سالم همراه داشته باشند.
این مشاور تغذیه از مسافران خواست مواد غذایی پخته شده را در ظروف درب‌دار گذاشته و در مکانی قرار دهند که گرمای آفتاب باعث فاسد شدن آن نشود.
ربیعی با تاکید بر اینکه، از مصرف ساندویچ‌هایی که در تهیه آنها از تخم‌مرغ، سس، سوسیس و کالباس به کار رفته و نیز غذاهای آماده در بین راه خودداری کنند، بیان داشت: چنانچه این مواد به صورت تازه مصرف نشوند محیط مناسبی برای رشد باکتری‌های بیماری‌زا بوده و خیلی زود فاسد می‌شوند.
وی ازخانواده ها خواست سبزیجات و میوه‌ها را قبل از سفر در منزل کاملا شسته وضدعفونی نمایند و خاطرنشان ساخت: افراد از مصرف غذاهای پرچرب و خیلی سرخ‌شده و نیز غذاهای شور مانند سوسیس و کالباس (مخصوصا افرادی با معده ضعیف)خودداری کنند، زیرا علاوه بر اینکه این مواد بسیار سنگین و دیر هضم هستند موجب خواب‌آلودگی راننده نیز می شوند.
ربیعی، ادامه داد: خوردن آجیل در طول سفر تشنگی مستمر به همراه دارد لذا توصیه می شود در طول سفر از آجیل به صورت خام و یا از مغزهای کم نمک تر استفاده شود.
وی استفاده از آب آشامیدنی سالم ونیز مایعات را در طول سفر باعث فعال‌شدن کلیه‌ها دانست و گفت:  افراد در طول سفر باید از سلامت آبهای مصرفی خود هم در شست و شوی میوه ها و سبزی جات و هم در نوشیدن، اطمینان حاصل کنند و در غیر این صورت از آبهای معدنی استاندارد استفاده نمایند
این مشاور تغذیه ادامه داد: افراد در طول سفر همراه غذا ماست بخورند زیرا ماست باعث تقویت باکتری‌های مفید روده می‌گردد و آن را در برابر پاره‌ای از میکروب‌های عامل اسهال و مسمومیت مقاوم می‌سازد.
ربیعی با اشاره به اینکه گوشت، شیر و سایر مواد لبنی از آن دسته مواد غذایی هستند که فاسد پذیری بالایی دارند، گفت: برای جلوگیری از فاسد شدن لبنیات و سایر مواد غذایی می توان در طول سفر از کلمن یخ استفاده کرد.
وی در خصوص استفاده از غذاهای کنسرو شده در طول سفر افزود: توصیه ما به مسافران این است که از مصرف قوطی‌های باد کرده و زنگ‌زده به‌طور جدی خودداری کنند و کنسرو را به مدت ۱۵ تا 20 دقیقه در آب بجوشانند.
ربیعی به مسافران توصیه کرد از مصرف سبزی جات و سالاد و نیز غذاهای پرچرب و پرادویه در رستورانها پرهیز نمایند و افزود: غذاهای پرسس و ادویه می تواند طعم و عطر غذای فاسد شده را از بین ببرد.
این مشاور تغذیه با اشاره به اینکه افراد در رستورانها از غذاهایی استفاده کنند که با حرارت کامل پخته می شوند، تصریح کرد: حرارت کامل آلودگی مواد غذایی را از بین می برد.
ربیعی ضمن بیان اینکه مسافران در مصرف مواد غذایی سالم دقت داشته باشند گفت: چنانچه نظارت و برخورد درست و جدی با رستورانها ومکانهایی که مواد غذایی نامرغوب ارایه می دهند ، صورت گیرد ، آمار مسمومیتهای غذایی در رستورانها کاهش می یابد.

                                                                                      
رعایت نكات بهداشتي و غذايي طی سفر در سلامت افراد نقش بسزایی دارد
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal