حوزه ریاست
۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1391/09/26 تعداد بازدید : 130
سند ساماندهی توزیع ، عرضه و مصرف سموم کشاورزی در استان تدوین شد
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، با بیان اینکه ساماندهی مصرف سموم کشاورزی یکی از کارهای خوب کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی مازندران به شمار می رود، افزود: سند ساماندهی توزیع ، عرضه و مصرف سموم کشاورزی در استان تدوین شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، با بیان اینکه ساماندهی مصرف سموم کشاورزی یکی از کارهای خوب کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی مازندران به شمار می رود، افزود: سند ساماندهی توزیع ، عرضه و مصرف سموم کشاورزی در استان تدوین شد.
دکتر ابراهیم صالحی فر در سخنانی بحث کیفیت شیرخام را مهمترین مشکل در بحث صنایع لبنی استان عنوان و تصریح کرد: در راستای ارزیابی کیفیت شیر خام ، بحث شمارش میکروارگانیسم ها در سه محل دامداری ها ، سکوهای جمع آوری شیر و کارخانجات لبنی مورد نمونه برداری قرار گرفت.
وی به بیان نتایج به دست آمده در این ارزیابی پرداخت و افزود: در این بررسسی ها میزان بارمیکروبی شیر در دامداری 44 میلیون در سی سی ، در سکوهای جمع آوری شیر 96 میلیون و 300 هزار سی سی و در کارخانجات لبنی 46 میلیون و 500 هزار سی سی مشاهده شد.
صالحی فر یادآور شد: اقدامات جدی در سطح دامداری های سنتی ، انتقال شیر به سکوهای جمع آوری شیر و بحث تجهیزات باید انجام شود.

*مصرف بالا و بی رویه سموم کشاورزی یکی از دغدغه های جدی است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به اهمیت بحث ارزیابی باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی مازندران گفت: مصرف بالا و بی رویه سموم کشاورزی یکی از دغدغه های جدی ما در استان محسوب می شود.
دکتر صالحی فر با بیان اینکه یک درصد خاک کشور و 12 درصد تولیدات باغی و زراعی کشور به مازندران اختصاص دارد، یادآور شد: ضریب کشت محصولات کشاورزی در مازندران نسبت به سایر استان های کشور 1.35 در برابر 7/0 است.
وی با بیان اینکه از 650 آفات در کشور، 427  بیماری و علف هرز در مازندران وجود دارد، گفت: میزان مصرف سموم در مازندران 5 برابر متوسط کشوری است.
صالحی فر ادامه داد: تبعات مصرف بالای سموم در محصولات کشاورزی مازندران شیوع بالای انواع سرطان ها از جمله لوکمی ، لمفوم ، گوارشی ، پستان ، پروستات و تیروئید - کاهش رشد و نمو جنین - نازایی و پارکینسون می باشد.
وی ، میزان مصرف سموم در دهه 60 در کشور را 35 هزار تن و در مازندران 10 هزار تن دانست و اظهار داشت:  این رقم در سال 89-90 در کشور به 25 هزار تن و در مازندران به 3 هزار و 750 تن رسیده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهارداشت: حذف سموم خطرناک ، روند کاهش میزان مصرف سموم و تدوین 20 استاندارد در ارتباط با آفت کش ها از اقدامات مثبت انجام شده در بحث مصرف بی رویه کودهای شیمیایی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه 5/27(27 و نیم) درصد از 211 نمونه توت فرنگی اخذ شده در سطح استان  حداقل به یک سم آلوده بودند، گفت: آلودگی به حداقل یک سم در خیار 49 درصد و در کدوی خورشتی نیز 50 درصد بوده است.
صالحی فر در خصوص راهکارهای عملیاتی در بحث کنترل مصرف سموم کشاورزی گفت: ساماندهی سموم مصرفی ، توسعه و تجهیز واحدهای آموزشی و ترویجی در قالب برنامه مدرسه در مزرعه ، مبارزه بیولوژیک با آفات ، توسعه و تجهیز کلینیک های گیاه پزشکی خصوصی ، فروش سموم کشاورزی با نسخف گیاه پزشکی ، حمایت از محصولات ارگانیک ، پایش منظم محصولات زراعی و باغی ، توجه جدی به آلودگی خاک و آب ، توجه به مصرف بی رویه کودهای شیمیایی در کنار سموم و آفت کش ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

سند ساماندهی توزیع ، عرضه و مصرف سموم کشاورزی در استان تدوین شد
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal