حوزه ریاست
۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1392/04/17 تعداد بازدید : 197
روزه داران از میوه وسبزیجات در وعده های افطار و سحر استفاده کنند
کارشناس ارشد تغذیه با تاکید بر لزوم مصرف میوه و سبزیجات در وعده های افطار و سحر، گفت: خوردن سالاد، سبزی و میوه هایی همچون گیلاس، سیب، گلابی به دلیل دارا بودن فیبر بالا و جذب آب بیشتر در بدن، باعث دیر تشنه شدن فرد روزه دار در ماه مبارک رمضان می شود.
کارشناس ارشد تغذیه با تاکید بر لزوم مصرف میوه و سبزیجات در وعده های افطار و سحر، گفت: خوردن سالاد، سبزی و میوه هایی همچون گیلاس، سیب، گلابی  به دلیل دارا بودن فیبر بالا و جذب آب بیشتر در بدن،  باعث دیر تشنه شدن فرد روزه دار در ماه مبارک رمضان می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، سیداحمد ربیعی در گفتگو با خبرنگاران، ضمن تاکید برمصرف درست و اصولی غذا در ماه مبارک رمضان، گفت: برخی افراد گمان می کنند خوردن غذاهای چرب و گوشتی باعث سیر ماندن در ساعتهای طولانی می شود در حالی که این باور اشتباه است زیرا این نوع غذاها  منجر به تشنگی زود هنگام می شود.
وی با بیان اینکه کافیین موجود در چای به دلیل خاصیت ادار آوری ، تشنه شدن فرد روزه دار را به دنبال دارد، افزود: روزه داران حدالامکان بعد از خوردن سحری چای مصرف نکنند مگر اینکه کم رنگ باشد.
کارشناس تغذیه، ادامه داد: نوشیدن شربت کم شیرین با آب لیمو و یا  افزودن چند قطره لیموترش در چای به دیر تر تشنه شدن فرد کمک می کند.
وی یکی از روشهای خوردن مناسب غذا در سحر را زود بیدار شدن دانست و تصریح کرد: روزه داران بهتر است حداقل یک ساعت مانده به سحر و اذان بیدار شوند تا علاوه بر اینکه سرحال می شوند، وقت کافی برای خوردن غذا داشته باشند .
ربیعی، با عجله و پرحجم غذا خوردن در ماه مبارک رمضان به ویژه سحر را منع کرد و گفت:  مصرف آب در حین خوردن غذا، خوابیدن بلافاصله بعد از سحر و افطار اختلالات گوارشی به همراه دارد.
ربیعی ادامه داد:  غذاهای شور نیز باعث تشنگی در طول روز می شود و مصرف بیش از حد خوراکیهای شیرین نیز باعث اختلالات گوارشی و افت قند خون می شود.
وی، با تاکید بر اینکه روزه داران تعادل در خوردن را رعایت کنند، گفت: با حدف وعده سحر مخالفیم.
کارشناس تغذیه، در خصوص خوردن مایعات در زمان افطار گفت: بهتر است در زمان افطار ابتدا چای خیلی کم رنگ ولرم و یا  نوشیدنی ولرم مانند شیر وعسل  صرف شود زیرا نوشیدنیهای داغ یا خیلی سرد به دستگاه گواش آسیب وارد می آورد.
وی، با بیان اینکه حجم غذا در زمان افطار باید کم باشد، افزود: یکی دو ساعت بعد از افطار شام خورده شود.
کارشناس تغذیه ، تصریح کرد: غذاهای چرب، شیرین، سرخ کردنی و پر حجم معده را اذیت می کند چنانچه این موارد رعایت شود اختلالات گوارشی در زمان روزه داری کاهش می یابد.
ربیعی، در بخش دیگری از سخنانش، یبوست را یکی از مشکلات افراد روزه دار در ماه مبارک رمضان دانست و گفت: یکی از راههای اساسی مقابله با این بیماری در ماه رمضان جلوگیری از تشنگی با مصرف میوه  وسبزیجات حاوی فیبر است.
وی، ادامه داد: بیماران دیابتی نیز با مشورت پزشکان خود اقدام به روزه داری نمایند.
کارشناس تغذیه، با بیان اینکه در ماه رمضان خوردن کله پاچه، سوسیس، کالباس، سس توصیه نمی شود، اظهار داشت: بهتر است فرد روزه دار فاصله بین افطار تا سحر 8 تا 12 لیوان آب بخورد تا در طول روز تشنه نشود.
وی  خاطرنشان کرد: بعد از افطار پیاده روی می تواند ورزش مناسبی برای فرد روزه دار باشد.
وی با تاکید بر اینکه حجم غذا کم و فعالیت بیشتر شود، گفت: باید فرهنگ پیشگیری بهتر از درمان را در مردم نهادینه کرد.
روزه داران از میوه وسبزیجات در وعده های افطار و سحر استفاده کنند
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal