حوزه ریاست
۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1392/04/19 تعداد بازدید : 46
فرآورده های لبنی تهیه شده از شیر آلوده عامل اصلی ابتلا به بیماری تب مالت است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مصرف پنیر محلی، بستنی، خامه و کره که از شیر آلوده تهیه شده باشند را عامل اصلی ابتلا به بیماری تب مالت عنوان و تصریح کرد: مصرف شیر آلوده و تماس مستقیم با بافت های حیوان آلوده مثل خون، ترشحات حاصل از سقط جنین دام و دست کاری لاشه حیوان آلوده بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مصرف پنیر محلی، بستنی، خامه و کره که از شیر آلوده تهیه شده باشند را عامل اصلی ابتلا به بیماری تب مالت عنوان و تصریح کرد: مصرف شیر آلوده و تماس مستقیم با بافت های حیوان آلوده مثل خون، ترشحات حاصل از سقط جنین دام و دست کاری لاشه حیوان آلوده بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دکتر محمدرضا میرزایی در نشستی با خبرنگاران، ضمن اشاره به اینکه تب مالت یکی از بیماریهای مسری و شایع مشترک بین حیوان و انسان است، گفت: این بیماری در مناطق سردسیر و معتدل در فصول بهار و تابستان زمان زایش و شیر دهی دامها مشاهده می شود.
وی ، تصریح کرد: تب مالت معمولا از حیوانات اهلی بیشتر توسط گاو، گوسفند و بز به انسان انتقال می یابد.
دکتر میرزایی ، افزود: این بیماری بیشتر در کشورهایی دیده می شود که استانداردها و سلامت عمومی موثر را رعایت نمی کنند و برنامه ای برای سلامت حیوان خانگی ندارند .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بیان داشت: نواحی حوزه مدیترانه ( پرتغال، اسپانیا، جنوب فرانسه، ایتالیا، یونان، ترکیه و افریقای شمالی)، امریکای جنوبی و مرکزی، اروپای شرقی، آسیا، آفریقا، کارائیبی و خاورمیانه در معرض بالای خطر ابتلا به این بیماری هستند.
دکتر میرزایی، اصلی ترین علامت این بیماری را تب بین 37.5 تا 40 درجه  همراه با احساس سرما یا لرز تکان دهنده  دانست و اظهار داشت: دردهای منتشر بدن، سردرد، تعریق شدید به ویژه در شبها، ضعف و خستگی، بی اشتهایی، لاغری، افسردگی، بزرگ شدن کبد  و طحال از علائم بیماری تب مالت است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ادامه داد: جوشاندن شیر به مدت 5 دقیقه، قراردادن پنیر تازه و بی نمک قبل از مصرف به مدت سه ماه در آب نمک، تمیز نمودن پستان دام و اطراف آن با آب و صابون قبل از دوشیدن شیر و شستشوی کامل ظروف شیر دوشی از جمله راههای جلوگیری از ابتلا به تب مالت است.
وی، با تاکید بر اینکه شیردامی که جدیدا سقط جنین داشته  مصرف  نشود، گفت: افراد از تماس مستقیم با بافتهای آلوده حیوان خوددار نمایند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تصریح کرد: افراد در مواقع نظافت اصطبل و طویله، دهان، بینی و دست خود را با ماسک و دستکش بپوشانند و از نگه داری دام آلوده در گله خودداری و با نظر دامپزشکی نسبت به نابودی آن اقدام نمایند.
دکتر میرزایی، در خصوص درمان بیماری تب مالت  افزود: چند دارویی و طولانی بودن مدت درمان، می تواند روند درمان این بیماری را با مشکل مواجه سازد.

فرآورده های لبنی تهیه شده از شیر آلوده عامل اصلی ابتلا به بیماری تب مالت است
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal