حوزه ریاست
۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1392/08/15 تعداد بازدید : 90
نکات بهداشتی در مساجد و اماكن متبركه
رعایت نکات بهداشتی در مساجد و اماکن متبرکه در پیشگیری از بروز برخی بیماریها ضرروی است.
* ضروري است در موقع حضور در مساجد و اماكن معتبركه حين انجام فرايض ديني از البسه تميز استفاده نموده و خود را معطر نمایید.
*هنگام ورود به مسجد نباید هیچگونه بوی ناراحت کنندهای از پاها و بدن نمازگزاران استشمام شود همواره سعي نمائيد قبل از ورود  به امكان مذهبي پاهاي خود را شسته و از جورابهاي تميز استفاده نمائيد . توصیه می گردد از دستگاههای خوشبو کننده جهت معطر سازی فضای داخلی مسجد استفاده شود.
*ضروري است به منظور پيشگيري از بيماريهاي انگلي و روده اي در هنگام استفاده  از سرويس هاي بهداشتي و همچنين قبل از خوردن غذا دستهاي خود را كاملاً با آب و مايع صابون شستشو دهيد.
*به منظور پيشگيري از بيماريهاي قارچي وپوستي حتي الامكان سعي شود از پوششهاي مانند چادر، عبا، شال و ... بصورت عمومي خودداري فرمايند .
 *افراد مبتلا به بیماری های واگیردار مانند سرماخوردگی و ... تا بهبودی کامل از حضور در مسجد خودداری نمایند.
*از استعمال هر گونه مواد دخاني اعم از سيگار، قليان، چپق و غيره  در فضاي مقدس مسجد و اماكن متبركه خودداري كنيد.
* افرادي كه  در پخت و پز و توزيع مواد غذايي و آشاميدني همكاري دارند بايستي فاقد بيماريهاي واگير دار بوده و قبل از كار نسبت به انجام ازمايشات لازم و تهيه كارت تندرستي  معتبر از طريق مراكز بهداشت شهرستانها اقدام نمايند.
* به منظور اطعام دهي ضروري است پخت و پز آشپزخانه بهداشتي صورت گيرد و از پخت غذا در فضاي باز و محلهاي غير بهداشتي جداً خودداري گردد.
* كليه وضوخانه ها و سرویسهای بهداشتی مساجد و اماكن متبركه بايستي داراي شرايط بهداشتي و آب سالم و مجهز به مخزن مايع صابون باشند.
* درب و پنجره مساجد- وضوخانه و محل سرویسهای بهداشتی باید مجهز به توری بوده و نصب هواکش برقی مناسب در آنها ضروری می باشد همچنین در محل وضوخانه ها مکانی برای شستشوی پاها تعبیه گردد.
*حتي الامكان  سعي شود از ذبح دام در پياده روها ، خيابانها و جاده هاي غير بهداشتي خودداري و در صورت نياز تحت نظارت مسئولين بهداشتي صورت پذيرد .
*  در هنگام اطعام دهي از راه رفتن روي سفره و يا پاي گذاشتن روي آن خودداري گردد .
 *شبستان – صحن – راهروها و سایر قسمتهای مسجد و اماکن متبرکه باید روزانه تمیز و جاروب گردد.
* سطح مهرها باید بصورت مستمر با سمباده یا سوهان تمیز گردد. توصیه می شود از مهرهای سنگی قابل شستشو استفاده شود.
* توصيه  مي شود  از ظروف يكبار مصرف مناسب  با منشاء گیاهی جهت توزيع هر نوع غذا ، چاي ، شربت و .. استفاده گردد .
* به منظور جلوگيري از توليد و تكثير ميكروبها  ضروري است مواد پخته شده را پس از طبخ تاهنگام مصرف روي آتش نگه داشت بطوريكه حرارتش دست را بسوزاند .
*  كليه مواد غذايي فساد پذير را قبل از طبخ در يخچال يا فريزر و يا سردخانه نگهداري نمايند.
*يخ مورد نياز مساجد و اماكن متبركه را از جاهاي معتبر خريداري و هرگز  آن را روي زمين رها نكرده و پس از شستشو با آب سالم در ظروف مطمئن بهداشتي نگهداري ، حمل و نقل و مصرف نمايند .
*ضروري است براي  تهيه شربت با آب شرب قبلاً از سلامت آن مطمئن باشيد .
*به منظور پيشگيري از گواتر و عوارض ناشي از آن ضروري است براي تهيه و طبخ غذا از نمك تصفيه شده يددار استفاده گردد.
*به منظور جلوگيري ار آلودگي و دستكاري شدن حلوا ، خرما و غيره  هنگام توزيع بهتر است از ظروف يكبار مصرف استفاده نموده و از قرار دادن حجم زياد آن دريك سيني و توزيع آن با يك قاشق مشترك و يا دست خودداري گردد .
*زولبيا، باميه و ساير شيريني ها را قبل از مصرف در جاي خشك  و خنك مانند يخچال نگهداري نمايند .
*از گرفتن مواد غذايي نامطمئن و مشكوك به فساد به عنوان نذري خودداري شود.
*قبل از اطعام دهي سعي شود جهت اعزام كارشناس بهداشتي به منظور نظارت صحيح بر نحوه تهيه و توزيع مواد غذايي با مراكز بهداش شهرستان يا مراكز بهداشتي درماني شهري و روستائي يا خانه هاي بهداشت محل خود هماهنگي لازم بعمل آورند .
*در كليه مراحل ضروري است نسبت به رعایت دستورات بهداشتي و ايمني در مساجد و اماكت متبركه كه همكاري لازم را بعمل آورند .
*فرشها( قالی- موکت  - زیلو و ...) و پرده های مساجد باید در فواصل مناسب شستشو شوند
*قفسه های مخصوص نگهداری کفشها باید در محلی کاملا جدا از فضای داخلی شبستان قرار داده شود و از همراه بردن کفش به داخل مسجد جلوگیری شود
* امید است ائمه محترم جماعات مساجد با ذکرـ احادیث- روایات و تذکرات بهداشتی نسبت به ارتقای دانش بهداشتی نمازگزاران و همچنین نظارت بر فعالیت های بهداشتی هیات امنای مساجد اقدام مقتضی معمول فرمایند
دانشگاه علوم پزشکی مازندران
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
گروه بهداشت محیط و حرفه ای
نکات بهداشتی در مساجد و اماكن متبركه
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal