حوزه ریاست
۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1393/01/24 تعداد بازدید : 33
مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي مازندران :
مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي مازندران با بيان اينكه وبا يكي از بيماريهاي منتقله از طريق آب و غذاي آلوده است، گفت: آب آلوده به مدفوع انسان، غذا و سبزيجات و دستهاي آلوده باعث بروز اين بيماري مي شود.
آب، غذا و دست آلوده باعث بروز بيماري وبا مي شود

مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي مازندران با بيان اينكه وبا يكي از بيماريهاي منتقله از طريق آب  و غذاي آلوده است، گفت:  آب آلوده به مدفوع انسان، غذا و سبزيجات و دستهاي آلوده باعث بروز اين بيماري مي شود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي مازندران، دكتر فرهنگ بابا محمودي در سمينار آموزشي بيماريهاي منتقله از آب و غذا در ساري التور را نوعي از وبا دانست و گفت: اين نوع از بيماري داراي قدرت همه گيري بيشتري است.
وي، التور را نوعي بيماري كشنده ولي قابل درمان دانست و اظهار داشت: بزرگترين خطري كه جان بيمار مبتلا به التور را تهديد مي كند از دست رفتن شديد و ناگهاني آب بدن است.
مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي مازندران، اسهال آبكي شديد با دفعات اجابت مزاج فراوان و بدبو، نداشتن دل درد يا دل پيچه ، استفراغ بدون حالت تهوع قبلي، عطش فراوان ، گرفتگي عضلات پشت ساق پا، احساس پري و غرغر شكم،  نبود خون در ادرار را از علايم التور عنوان كرد.
وي، با تاكيد بر اينكه فرد بيمار با مشاهده اين علايم بايد در كمترين زمان ممكن به مراكز درماني مراجعه كند، افزود: تا هنگامي كه بيمار به نزديكترين مركز درماني برسيد بايد با آب بهداشتي و يا مصرف كافي مايعات بهداشتي يا مايعات جايگزين مثل ORS ، كمبود آب بدن وي جبران شود.
بابامحمودي، جوشاندن آب به مدت 15 دقيقه و گندزدايي آب با قرص كلر  را از جمله روشهاي سالم سازي آب آشاميدني دانست و تصريح كرد: سبزيجات نيز قبل از  مصرف بايد پاكسازي، انگل زدايي، گندزدايي و سپس با آب سالم شست و شو و آب كشي شوند.
وي، بر شستن دستها با آب و صابون حداقل به مدت 20 ثانيه تاكيد كرد و اظهار داشت: قبل از آماده كردن و خوردن و دادن غذا به كودك،  پس از استفاده از سرويس بهداشتي، تماس با مواد غذايي خام و نشسته و تماس با زباله بايد دستها را شست.
مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي مازندران، خاطرنشان كرد: خريد مواد غذايي از فروشگاه هاي بهداشتي، خودداري از مصرف بستني هاي سنتي و شيريني هاي خامه اي در فصل تابستان، استفاده از شير و فرآورده هاي لبني پاستوريزه، خودداري از خريدن خوراكيها و يا مواد غذايي از فروشندگان دوره گرد، نوشيدن آب مطمئن در مسافرتها، استفاده از آب سالم در شست وشو و طبخ غذا، توجه به تابلوهاي هشداردهنده و مشخص كننده آب آشاميدني در پاركها، تهيه بهداشتي سالادهاي فصل در ساندويچي ها و رستورانها، دور نگه داشتن مواد غذايي از دسترس حشرات و جوندگان و...، نصب توري مناسب براي درب و پنجره ها، كوتاه و تميز نمودن ناخنها، خودداري از ريختن زباله در جوي، رودخانه و معابر و اماكن عمومي از ديگر شيوه هاي پيشگيري از ابتلا به وبا است.

مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي مازندران :
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal