حوزه ریاست
۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1393/02/01 تعداد بازدید : 0
يك عمر سلامت با خودمراقبتي/7
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران با بيان اينكه 28درصد افراد 15 تا 64 سال كشورمان كلسترول بالا دارند افزود: 14 ميليون و 900 هزار ايراني از اين مشكل رنج مي برند و سالانه 34000 نفر به علت چنين مشكلي مي ميرند.

28 درصد افراد 15 تا 64 سال كشورمان كلسترول بالا دارند
 
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران با بيان اينكه 28درصد افراد 15 تا 64 سال كشورمان كلسترول بالا دارند افزود: 14 ميليون و 900 هزار ايراني از اين مشكل رنج مي برند و سالانه 34000 نفر به علت چنين مشكلي مي ميرند.
به عبارت ديگر: از هر 4 نفر يك نفر كلسترول بالا دارد
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي مازندران، دكتر محست اعرابي ادامه داد:
با رعايت اين توصيه ها از سلامت خود و اعضاي خانواده تان، مراقبت كنيد:
• براي جلوگيري از افزايش كلسترول ، رژيم غذايي سالم، كنترل وزن و افزايش فعاليت بدني و برنامه منظم ورزشي از اصول اوليه و مهم هستند.
• چه غذاهايي را كمتر بخوريم:
• كاهش چربي دريافتي، به ويژه چربي هاي اشباع، و كلسترول يكي از اصول رژيم غذايي مناسب در پيشگيري و كنترل بيماري هاي قلبي و عروقي است.
• لبنيات كم چرب(شير، ماست، پنير و ...) را جايگزين لبنيات پر چرب كنيد.
• از سر شير و خامه كمتر استفاده كنيد . اين مواد غذايي حاوي مقادير زيادي چربي حيواني هستند و مي توانند موجب افزايش كلسترول خون بشوند.
• به جاي گوشت هاي پر چرب از گوشت هاي كم چرب استفاده كنيد و چربي قابل رويت گوشت را پيش از پخت تا آنجا كه ممكن است جدا كنيد . پيش از طبخ مرغ، پوست را از آن جدا كنيد.
• مصرف گوشت قر مز را كاهش داده و بجاي آن از گوشت هاي سفيد مانند مرغ و ماهس استفاده كنيد. مصرف 2-3 بار ماهي در هفته ماهي توصيه مي شود.
• در طبخ غذاها از انواع روغن مايع به ويژه روغن زيتون و روغن كلزا و يا كنجد استفاده كنيد( براي پختن، نه سرخ كردن).
• روغن جامد مصرف نكنيد.
• غذاهاي آماده مانند پيتزا، سوسيس، كالباس، همبرگر، غذاهاي سرخ كرده (سيب زميني سرخ كرده، چيپس و .... ) حاوي مقادير زيادي چربي هستند . مصرف اين نوع غذاها را محدود كنيد.
• از شيريني هاي خامه اي و سس هاي چرب مانند مايونز كمتر استفاده كنيد . با مخلوط كردن ماست كم چرب، آبليم و، سركه و يا آب نارنج، كمي نمك و فلفل و سبزي هاي معطر و روغن زيتون يك سالاد سالم و خوش طعم در منزل تهيه كنيد.
• كله پاچه، مغز، دل و قلوه و سيرابي داراي مقدار زيادي كلسترول است . مصرف اين غذا ها را محدود كنيد.
• سس هاي سفيد رژيمي بهتر از سس هاي سفيد معمولي است : يك قاشق غذاخوري از آنها 50 كيلوكالري انرژي در بدن توليد مي كنند، براي همين افرادي كه حتي كلسترول خون هم دارند، مي توانند به ميزان خيلي كم از اين نوع سس ها بخورند.
• اگر مبتلا به بيماري هاي قلبي - عروقي، چربي خون بالا، فشار خون بالا و چاقي هستيد و يا سابقه ف اميلي اين بيماري ها را داريد، مصرف زرده تخم مرغ را به 3 تا 4 عدد در هفته، چه در داخل غذاها و چه به تنهايي محدود كنيد . استفاده از سفيده تخم مرغ مشكلي ايجاد نمي كند.
• چه غذاهايي را بيشتر بخوريم:
-مصرف ميوه ها و سبزي ها را در برنامه غذايي روزانه افزايش دهيد، انواع  ميوه ها و سبزي هاي تازه سرشار از ويتامين و املاح و موادي به نام آنتي اكسيدان ها هستند كه خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي را كاهش
مي دهند . از آن جمله سبزي هاي برگ سبز تيره و ميوه هاي زرد و نارنجي و قرمز بسيار با اهميت هستند.
-در برنامه غذايي روزانه، مقدار كافي شير و مواد لبني بگنجانيد . كلسيم موجود  در شير و مواد لبني موجب كاهش كلسترول بد و افزايش كلسترول خوب مي شود. با مصرف روزانه دو ليوان شير كم چرب، يك پياله ماست كم چرب يا ساير مواد لبني كم چ رب مانند پنير و كشك مي توان كلسيم مورد نياز را به دست آورد.
-از غلات سبوس دار مانند نان جو و سنگك و نان بربري و ساير نان هايي كه  مطمئن هستيد يا با آرد كامل تهيه شده اند، استفاده كنيد.
- مصرف فيبر غذايي را افزايش دهيد، حبوبات، انواع سبزي ها مانند هويج ، چغندر، كاهو، كرفس، انواع كلم، و غذاهاي سبوس دار كه منابع غني فيبر محلول هستند، كلسترول بد را كاهش مي دهند.
-مصرف سويا و فرآورده هاي آن موجب كاهش سطح كلسترول خون مي شود.
-مصرف سير و پياز در كاهش كلسترول و تري گليسيريد موثر است.
• عادت هاي خوب را در تغذيه خود و خانواده تقويت كنيد:
-هميشه سر سفره سالاد بگذاريد تا همه اعضاي خانواده از آن مصرف كند . سالاد  را مي توان با تنوع بسيار و هر بار با سبزي هاي گوناگون تهيه كرد.
-وجود سبزي خوردن در سفره يكي از عادت هاي خوب غذايي ما ايرانيان است .  با مصرف سبزي هاي خام، فيبر كافي و انواع ويتامين ها و املاح را به بدن خود برسانيد.
-اگر شما به سر كار مي رويد حتما هر روز مقداري ميوه شسته شده همراه  خودتان برداريد . يك ميان وعده سالم را به جاي بيسكوييت و يا شيريني كه ممكن است چربي هاي نامناسبي داشته باشد، جايگزين كنيد.
-براي كودكان و ساير افراد خان واده هم كه صبح از خانه خارج مي شوند، ميوه و  لقمه سالم تهيه و آنها را به خوردن آن تشويق كنيد . گرسنگي در خارج از خانه ممكن است موجب مصرف غذاهاي نامناسب، فست فود و غذاهاي خياباني شود كه اغلب چرب، غير بهداشتي و براي سلامت زيان آورند . در هنگام خريد مواد غذايي برچسب آن را جهت تعيين ميزان و نوع چربي كنترل كنيد.
-وقتي به رستوران مي رويد و يا از رستوران غذا سفارش مي دهيد بخواهيد كره و يا مارگارين روي غذاي تان نگذارند . كودكان اگر چاق نباشند، به دليل جنب و جوش بيشتري كه دارند مي توانند غذا را چرب تر بخورند.
-پر فشاري خون و افزايش كلسترول خون فاقد هرگونه علامتي هستند بنابراين  شما بايد به طور منظم از لحاظ ابتلا به افزايش فشار خون و كلسترول خون بررسي شويد.

يك عمر سلامت با خودمراقبتي/7
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal