حوزه ریاست
۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۳ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1393/02/01 تعداد بازدید : 17
يك عمر سلامت با خودمراقبتي/8
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندرانضمن اشاره به اينكه 48 درصد مردم كشورمان چاق هستند يا اضافه وزن دارند، اظهار داشت: 8 ميليون و 900 هزار نفر چنين مشكلي دارند و هر سال 55100 نفر به اين دليل فوت مي كنند.

سالانه بيش از 55هزار نفر ايراني به دليل چاقي جان خود را از دست مي دهند

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندرانضمن اشاره به اينكه 48 درصد مردم كشورمان چاق هستند يا اضافه وزن دارند، اظهار داشت: 8 ميليون و 900 هزار نفر چنين مشكلي دارند و هر سال 55100 نفر به اين دليل فوت مي كنند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي مازندران، دكتر محسن اعرابي با بيان اينكه نيمي از افراد 15 تا 65 سال كشور چاق هستند و يا اضافه وزن دارند، خاطرنشان كرد:
با رعايت اين توصيه ها از سلامت خود و اعضاي خانواده تان، مراقبت كنيد:
• با فعاليت بدني مرتب و روزانه، انرژي مصرفي خود را افزايش داده و وزن خود را در محدوده طبيعي نگه داريد.
• غذا خوردن را همراه با كارهاي ديگر مثل مطالعه و تماشاي تلويزيون انجام ندهيد.
• از بشقاب هاي كوچك براي غذا خوردن استفاده نماييد.
• مواد غذايي كه سبب تحريك غذا خوردن در شما مي شوند را از معرض ديد و دسترس خود خارج نماييد.
• از قرار دادن ديس غذا با حجم زياد در سر سفره خودداري كنيد.
• وعده هاي غذايي را در ساعات معيني از روز و بطور منظم مصرف نماييد.
• قبل از آنكه كاملاً سير شويد دست از غذا خوردن بكشيد.
• بلافاصله پس از مصرف غذا ميز يا سفره را ترك كنيد.
• آهسته غذا بخوريد.
• بيش از حد نياز غذا نخوريد.
• به جاي نوشابه هاي شيرين و گاز دار از آب و يا دوغ كم نمك بدون گاز استفاده كنيد.
• تا حد امكان پوست ميوه ها را جدا نكنيد.
• از مصرف شربت هاي پاكتي و پودري جدا خودداري كنيد . بهترين نوشيدني، شربت هاي خانگي كم شيرين و انواع دوغ كم نمك و كم چرب و آبميوه هاي طبيعي مي باشد.
• از مصرف ته ديگ اكيدا خودداري كنيد زيرا ته ديگ بسيار پر چرب و پر نمك مي باشد.
• از مصرف بستني هاي پرچرب و خيلي شيري ن خودداري كنيد يا كمتر ميل كنيد. زيرا اين گونه بستني ها سرشار از چربي هاي حيواني اشباع مي باشند.
• مصرف تنقلات شور كه سرشار از نمك مي باشند را محدود كنيد.
• ذائقه افراد از كودكي شكل مي گيرد . علاقه كودك به غذاهاي سالم را از اين دوران در ذائقه كودك تان پرورش دهيد.
• در منزل يا محل كار ترازو داشته باشيد و به طور هفتگي خود را وزن كنيد.
• لقمه را آرام بجويد و اجازه دهيد تا معده شما پر شود. 15 دقيقه وقت لازم است تا معده به فرد بگويد كه پر شده است.
• در هنگام غذا خوردن جلوي تلويزيون ننشينيد . زيرا بيشتر افراد هنگام تماشاي تلويزيون زياد غذا مي خورند.
- روزانه 6-8  ليوان آب بنوشيد . در هنگام گرسنگي، آب بنوشيد . آب، مواد زائد را از بدن دفع مي كند و علاوه بر آن جلوي خوردن زياد غذا را مي گيرد. لازم به ذكر است كه نوشيدني هاي كافئين دار، همانند آب عمل نمي كنند.
• در بين غذا از نوشيدن آب به پرهيزيد.
• سعي كنيد وعده هاي اصلي غذا (صبحانه – نهار – شام) حذف نگردد، زيرا در اين صورت ناچار به ريزه خواري خواهيد شد.
• اگر تمايل به نوشيدن چاي داريد، چاي كمرنگ ولي بدون قند و شكر را 2 ساعت بعد از غذا مصرف كنيد.
• در حالت هاي اضطراب و استرس غذا نخوريد.
• وقت خود را بجاي ريزه خواري با فعاليت پر كنيد.
• حتماً روزانه پنج وعده ميوه و سبزي مصرف كنيد.
• لبنيات كم چرب(شير، ماست، پنير و ...) را جايگزين لبنيات پر چرب كنيد.
• به جاي گوشت هاي پر چرب از گوشت هاي كم چرب استفاده كنيد و چربي قابل رويت گوشت را پيش از پخت تا آنجا كه ممكن است جدا كنيد . پيش از طبخ مرغ، پوست را از آن جدا كنيد.
• به جاي سرخ كردن مواد غذايي ، آنها را به صورت بخارپز، آب پز، تنوري و يا كبابي تهيه كنيد . اگر تمايل داري د غذا و يا سبزي ها را سرخ كنيد، زمان سرخ كردن را كاهش دهيد و به تفت دادن آن اكتفا كنيد و حتما از روغن مايع مخصوص سرخ كردن استفاده كنيد.
• مصرف روغن را به حداقل برسانيد و غذاها را با روغن كم بپزيد.
• مصرف گوشت قرمز را كاهش داده و بجاي آن از گوشت هاي سفيد مانند مرغ و ماهي استفاده كنيد. مصرف 2 - 3بار در هفته ماهي توصيه مي شود..
• در طبخ غذاها از انواع روغن مايع به ويژه روغن زيتون و رو غن كلزا و يا كنجد استفاده كنيد(براي پختن، نه سرخ كردن).
• روغن جامد مصرف نكنيد.
• غذاهاي آماده مانند پيتزا، سوسيس، كالباس، همبرگر، غذاهاي س رخ كرده( سيب زميني سرخ كرده، چيپس و .... ) حاوي مقادير زيادي چربي هستند . مصرف اين نوع غذاها را محدود كنيد.
• از شيريني هاي خامه اي و سس هاي چرب مانند مايونز كمتر استفاده كنيد با مخلوط كردن ماست كم چرب، آبليمو، سركه و يا آب نارنج، كمي نمك و فلفل و سبزي هاي م عطر و روغن زيتون يك سالاد سالم و خوش طعم در منزل تهيه كنيد.
• از غلات سبوس دار مانند نان جو و سنگك و نان بربري و ساير نان هايي كه مطمئن هستيد يا با آرد كامل تهيه شده اند، استفاده كنيد.
• هميشه سر سفره سالاد بگذاريد تا همه اعضاي خانواده از آن مصرف كند . سالاد را مي توان با تنوع بسيار و هر بار با سبزي هاي گوناگون تهيه كرد.
• وجود سبزي خوردن در سفره يكي از عادات خو ب غذايي ما ايرانيان است . با مصرف سبزي هاي خام، فيبر كافي و انواع ويتامين ها و املاح را به بدن خود برسانيد.
• اگر شما به سر كار مي رويد حتما هر روز مقداري ميو ه شسته شده همراه خودتان برداريد . يك ميان وعده سالم را به جاي بيسكوييت و يا شيريني كه ممكن است چربي هاي نامناسبي داشته باشد، جايگزين كنيد.
• وقتي به رستوران مي رويد و يا از رستوران غذا سفارش مي دهيد بخواهيد كره و يا مارگارين روي غذاي تان نگذارند . كودكان اگر چاق نباشند، به دليل جنب و جوش بيشتري كه دارند مي توانند غذا را چرب تر بخورند.

يك عمر سلامت با خودمراقبتي/8
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal