حوزه ریاست
۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1393/07/12 تعداد بازدید : 9
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران :
معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران در اطلاعيه اي از هموطنان خواست هنگام خريد وذبح قرباني نكات بهداشتي را رعايت كنند تا دچار بيماريهاي مشترك بين انسان ودام نشوند.
معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران در اطلاعيه اي از هموطنان خواست هنگام خريد وذبح قرباني نكات بهداشتي را رعايت كنند تا دچار بيماريهاي مشترك بين انسان  ودام نشوند.
به گزارش روابط دانشگاه علوم پزشكي مازندران در اين اطلاعيه از مردم خواسته شد:
- از خريد دامهاي بيمار و داراي لاغري مفرط خودداري نمائيد.
- دام هايي كه داراي مخاطات زرد رنگ مي باشند (لثه، سفيدي چشم و ... زرد باشد) مي تواند از نشانه هاي ابتلا به بيماري بابيليوز يا لپتوسپيروز باشد.
- دامهايي كه تاول در روي پوست، دنبه و ساير اندام خارجي باشند مشكوك به بيماري هاي آبله بوده و گوشت آنها غير قابل مصرف مي باشد.
- از خريد دامهايي كه داراي پشم هاي بلند، ژوليده و لنگش هستند خودداري نمائيد.
- از خريد دامهايي كه داراي نفخ و بيماري هاي گوارشي مانند اسهال هستند خودداري نمائيد.
- دامي كه به تازگي به آن دارو تزريق گرديده نبايد كشتار گردد.
- از خريد دام هايي كه داراي آثار كچلي روي پوست (ريختگي پشم) مي باشند خودداري نمائيد.
- دام را از ميادين تحت نظارت ادارات كل دامپزشكي تهيه و حتي المقدور در افراد با سابقه قصابي اقدام به ذبح دام نمائيد.
- از ذبح دام در معابر عمومي، خيابان و كوچه جداً خودداري نمائيد.
- براي قطعه كردن گوشت و يا شستشوي آن از دستكش، روپوش، پيش بند و ماسك و عينك استفاده نمائيد.
- توصيه مي شود گوشت قرباني ابتدا بمدت 24 ساعت در يخچال نگهداري و سپس مصرف كرد.
- جهت جلوگيري از آلودگي لاشه ها از برش دادن كيست ها و آبسه هاي موجود بر روي لاشه جداً خودداري گردد.
- تاكيد مي گردد اندامها و ضايعات غيرقابل مصرف در اختيار حيوانات خانگي و موذي قرار نگيرد و در محلي امن نگهداري تا در اسرع وقت در اختيار ماموران حمل زباله قرار گيرد و يا پس از كشتار دام اجزاي حرام و ضايعات و خون را در يك گوشه اي از باغچه دفن كرده و محل ذبح را بخوبي شستشو و ضد عفوني نمائيم.
همچنين در ادامه اين اطلاعيه تاكيد شده در صورت مشاهده موارد ذيل لاشه و يا بخشي از آن نبايد مورد مصرف قرار گيرد :
- آثار ضربديدگي و كوفتگي و خون مردگي و زردي بر روي لاشه و عضلات
- هر گونه غدد لنفاوي بر روي لاشه بايد حذف گردد.
- وجود دانه هاي سفيد رنگ به اندازه برنج در روي عضلات (بيماري ساركوسيست(
- بيش از حد قرمز بودن و پرخوني عضلات و آبدار بودن لاشه (بيماري تب دار)
-  چركي و گوشتي شدن بافت ريه (بيماري عفوني و آنتروتوكسمي(
- كبد يا جگر كه همراه با كيسه هاي آبكي ، گچي و آهكي باشد(بيماري هاي انگلي نظير كيست هيداتيك(
- وجود كرم هاي برگي شكل ريز و درشت در مجاري صفراوي كبد (انگل فاسيولا)
- وجود چرك در جگر و بزرگ بودن كيسه صفرا و زردي جگر
- تغيير شكل و نرم و لجني شدن بافت كليه يا قلوه (بيماري آنتروتوكسمي)
- لاشه دامي كه در آن آثار تزريق دار ديده مي شود.
در صورت مشاهده هر گونه موارد مشكوك در خصوص نحوه قضاوت لاشه دام قرباني شده با ادارات دامپزشكي شهرستان ها تماس حاصل فرمائيد.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران :
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal