حوزه ریاست
۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۳ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1394/01/19 تعداد بازدید : 405
گردهمايي مسئولين دولتي تشكلهاي مدني و صاحبان صنايع غذايي استان مازندران
در اين مراسم كه با حضور استاندار ، مسئولين دانشگاه علوم پزشكي مازندران و مديران تشكلهاي مدني و صاحبان صنايع غذايي استان برگزار شد ، دكتر قاسم جان بابايي رئيس دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به شعار «ايمني غذا، از مزرعه تا سفره» گفت :

در اين مراسم كه با حضور استاندار ، مسئولين دانشگاه علوم پزشكي مازندران و مديران تشكلهاي مدني و صاحبان صنايع غذايي استان برگزار شد ، دكتر قاسم جان بابايي رئيس دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به شعار «ايمني غذا، از مزرعه تا سفره» گفت : 2 ميليون نفر در سال  بصورت مستقيم  به علت مصرف  مواد غذايي آلوده به عوامل ميكروبي، شيميايي و يا فيزيكي از بين مي روند و همچنين علت  بروز بيش از 300 نوع بيماري از  اسهال تا برخي سرطان‌ها از همين موضوع سرچشمه مي گيرد.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به اهميت ارتقا سطح آگاهي مصرف كنندگان و افزايش بهداشت تغذيه اي جامعه گفت : بهبود ايمني مواد غذايي بايد از مزرعه تا سلول هاي بدن مورد توجه قرار گيرد چون تغذيه ناسالم و فاقد مواد مورد نياز بدن نيز نقش مهمي در ايجاد بيماريهاي مختلف از جمله بيش فشاري خون، افزايش چربي خون، بيماريهاي قلبي و عروقي، سرطان ها و ديابت ايجاد مي كند.

دكتر جان بابايي با ذكر برنامه‌ي جامع عملياتي ارتقاء سلامت مواد غذايي در كارگروه موادغذايي استان و مطالعات و پژوهش هاي صورت گرفته افزود : در سال گذشته در سه حوزه ايمني غذا ، رژيم غذايي و فعاليت بدني كارهاي زيربنايي انجام شده و از امسال بصورت اجرايي با توجه به  برنامه‌ريزي مدون در سطح جامعه عملياتي مي گردد.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به بروز تهديدات جديد در امنيت مواد غذايي تصريح كرد: دستيابي به ايمني مواد غذايي ، به مشاركت و همكاري بين بخشي نياز دارد و دانشگاه علوم پزشكي مازندران با توسعه آزمايشگاه معاونت غذا و دارو بعنوان مركز قطب شمال كشور، توانايي شناسايي بيش از 300 نوع ماده و عنصر غيرمجاز را در مواد غذايي داراست.

وي اضافه كرد : ايمني غذايي يك مسئوليت مشترك بين كشاورزان، توليدكنندگان، فروشندگان ، واردكنندگان و مصرف‌كنندگان است و وزارت بهداشت نيز برنامه هاي جامعي را براي ارتقا سلامت مواد غذايي و محصولات استراتژيك از جمله مواد لبني و روغن پال ،توليد محصولات كشاورزي ، مواد لبني و گوشتي ، غلات ، نان ، ميزان مصرف سموم ، آفت كش و كودهاي شيميايي دارد .

همچنين دكتر ربيع فلاح استاندار مازندران  با اشاره به اينكه حدود يك سوم سموم كشور در مازندران مصرف مي گردد گفت : تهديدات براي ايمني مواد غذايي به طور مداوم در حال ظهور و بروز هستند .

وي گفت : براي تامين امنيت غذايي بايد سازمان‌ها و نهادها با هم همكاري داشته باشند و با هماهنگي بر توليد يا واردات مواد و محصولات غذايي، فرهنگ سازي ، آموزش و آگاهي دادن به جامعه ، در رويكرد و سياستهاي توليد و مصرف مواد غذايي و آشاميدني بازنگري كرد .

استاندار مازندران با اشاره به اجراي موفق طرح نظام سلامت و نگاه ويژه به اصل توسعه سلامت پايدار گفت : در سال مزين به شعاردولت و ملت ،همدلي و همزباني با توجه به نقش استان مازندران در تامين بيشترين مواد غذايي كشور بعنوان يك وظيفه و مسئوليت همه بايد تلاش كنيم تا نقش مثبتي را در زنجيره موادغذايي ايمن و سالم ايفا نماييم.

دكتر آزاد بخت معاون غذا و داروي دانشگاه نيزدر خصوص چالش هاي ايمني مواد غذايي و دكتر اعرابي معاون بهداشتي دانشگاه در خصوص مشكلات موجود در سطح عرضه مواد غذايي و سياست هاي نظارتي سخنراني كردند.

در ادامه تعدادي از نمايندگان واحدهاي توليدي استان در خصوص انتظارات صنايع غذايي از سازمان هاي نظارتي مطالبي را مطرح كردند.

گردهمايي مسئولين دولتي  تشكلهاي مدني و صاحبان صنايع غذايي  استان مازندران
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal