حوزه ریاست
۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1394/06/29 تعداد بازدید : 138
با صدور اطلاعيه اي از سوي مركز بهداشت استان :
معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران طي اطلاعيه اي ، اصول بهداشتي مورد استفاده در عيد قربان جهت ذبح دام را اعلام كرد . در اين اطلاعيه درباره خريد دام سالم و هشدارهاي مهم بهداشتي در زمان ذبح دام نكات مهمي مطرح شده است كه به شرح زير است :

نكات قابل توجه درباره خريد دام سالم :

v    از خريد دامهاي بيمار و داراي لاغري مفرط خودداري نمائيد.

v    دام هايي كه داراي مخاطات زرد رنگ مي باشند (لثه، سفيدي چشم و ... زرد باشد) مي تواند از نشانه هاي ابتلا به بيماري بابزيوز يا لپتوسپيروز باشد.

v    از خريد دامهايي كه داراي پشم هاي بلند، ژوليده و لنگش هستند خودداري نمائيد.

v    از خريد دامهايي كه داراي نفخ و بيماري هاي گوارشي مانند اسهال هستند خودداري نمائيد.

v    دامي كه به تازگي به آن دارو تزريق گرديده نبايد كشتار گردد.

v    از خريد دام هايي كه داراي آثار كچلي روي پوست (ريختگي پشم) مي باشند خودداري نمائيد.

v    دام را از ميادين تحت نظارت ادارات كل دامپزشكي تهيه نمائيد.

 

هشدارهاي مهم بهداشتي :

§      از ذبح دام در معابر عمومي، خيابان و كوچه جداً خودداري نمائيد.

§      براي قطعه كردن گوشت و يا شستشوي آن از دستكش، روپوش، پيش بند و ماسك و عينك استفاده نمائيد.

§        هنگام ذبح حيوان ، لاشه چاقو را در دهان قرار نداده ولاشه‌ها را با دهان باد نكنيد .

§      گوشت قرباني را ابتدا به مدت 24 ساعت در دماي 4 درجه سانتيگراد يخچال نگهداري و سپس مصرف نماييد.

§      جهت جلوگيري از آلودگي لاشه ها از برش دادن كيست ها و آبسه هاي موجود بر روي لاشه جداً خودداري نماييد.

§      اندامها و ضايعات غيرقابل مصرف نبايد در اختيار حيوانات خانگي و موذي قرار نگيرد بلكه آن را در محلي امن نگهداري تا در اسرع وقت در اختيار ماموران حمل زباله قرار گيرد.

§      پس از كشتار دام، اجزاي حرام، ضايعات و خون را دفن كرده و محل ذبح را شستشو و ضد عفوني نماييد.

 

پس از مشاهده موارد ذيل لاشه و يا بخشي از آن نبايد مورد مصرف قرار گيرد :

Ø    آثار ضربديدگي ، كوفتگي ، خون مردگي و زردي بر روي لاشه و عضلات

Ø    وجود دانه هاي سفيد رنگ به اندازه برنج در روي عضلات (بيماري ساركوسيست)

Ø    قرمز بودن بيش از حد و پرخوني عضلات و آبدار بودن لاشه (بيماري تب دار)

Ø    چركي و گوشتي شدن بافت ريه (بيماري عفوني و آنتروتوكسمي)

Ø     كبد يا جگر كه همراه با كيسه هاي آبكي ، گچي و آهكي باشد(بيماري هاي انگلي نظير كيست هيداتيك)

Ø    وجود كرم هاي برگي شكل ريز و درشت در مجاري صفراوي كبد (انگل فاسيولا)

Ø    وجود چرك در جگر و بزرگ بودن كيسه صفرا و زردي جگر

Ø    تغيير شكل و نرم و لجني شدن بافت كليه يا قلوه (بيماري آنتروتوكسمي)

Ø    لاشه دامي كه در آن آثار تزريق ديده مي شود.

Ø    هر گونه غدد لنفاوي بر روي لاشه بايد حذف گردد.                       

*در صورت وجود مورد مشكوك و ارزيابي لاشه دام قرباني شده با ادارات دامپزشكي شهرستان ها تماس بگيريد.

با صدور اطلاعيه اي از سوي مركز بهداشت استان :
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal