حوزه ریاست
۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1394/07/22 تعداد بازدید : 96
در همايش روز جهاني غذا
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني مازندران روز چهارشنبه در همايش روز جهاني غذا بخشي از علت بروز بيماري هاي مرگ آور همچون فشار خون ، ديابت و سرطان را ناشي از نبود آگاهي لازم در زمينه چگونگي مصرف غذا برشمرد و افزود

رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني مازندران روز چهارشنبه در همايش روز جهاني غذا بخشي از علت بروز بيماري هاي مرگ آور همچون فشار خون ، ديابت و سرطان را ناشي از نبود آگاهي لازم در زمينه چگونگي مصرف غذا برشمرد و افزود : بيشترين مشكل در روند مصرف مواد غذايي در مردم به عدم تعادل در بين مصرف مواد غذايي مربوط است در حاليكه رعايت تعادل بين مصرف مواد غذايي مختلف از جمله كربوهيدرات ها ، چربي و... در رشد و سلامت افراد به خصوص كودكان بسيار موثر است.

دكتر قاسم جان بابايي ادامه داد : مردم آگاهي لازم را در باره ميزان كالري و ساير مواد غذايي مورد نياز براي بدن ندارند و اين ناآگاهي سبب مصرف نادرست و مضر بعضي از مواد غذايي مي شود .
وي همچنين نظارت بر فعاليت واحدهاي توليد كننده مواد غذايي را نيازمند همكاري اصناف دانست و گفت : در نظارت بر توليد مواد غذايي مهمترين نقش را اصناف دارند و ما با كمك سازمان صنعت و معدن در قالب تفاهمنامه اي كه انجام شد مي توانيم نظارت را از حالت حاكميتي و دولتي به سمت  اصناف گسترش دهيم .

دكتر قاسم جان بابايي رسانه ها را اثرگذارترين نهاد در ايجاد آگاهي هاي تغذيه اي در مردم عنوان كرد و افزود : براي ارتقا و رشد در حوزه توليد و مصرف مواد غذايي ، سواد سلامت جامعه را بايد افزايش داده ومردم را به انتخاب آگاهانه به سمت مصرف غذاهاي سالم سوق دهيم .
رئيس دانشگاه علوم پزشكي مازندران همچنين از انجام 30 هزار آزمايش بر مواد غذايي از سوي اين دانشگاه در سال گذشته خبر داد.

دكتر مجيد سعيدي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مازندران نيز در اين همايش افزود : اگر چه به ظاهر بيشترين دغدغه بر دارو متمركز است اما الويت اصلي در سلامت مردم با غذا و فرآورده هاي بهداشتي و آرايشي است .
دكتر سعيدي با اشاره به تاكيد وزارت بهداشت و درمان برالصاق برچسب سلامت روي مواد غذايي اظهار داشت: استان مازندران به دليل شرايط و توانايي هاي موجود اين امكان را دارد تا توليد كنندگان مواد غذايي با ورود در بازارهاي قوي منطقه امر صادرات را توسعه ببخشند اما اين امر منوط به داشتن چشم انداز دقيق از وضعيت كشورهاي اطراف ، شناسايي استانداردهاي غذايي و در نهايت حفظ و نگهداري بازارهاي منطقه با توليد محصولات ايمن و بهداشتي است .

معاون غذا و داروي دانشگاه اظهار داشت :در بحث توليد مواد غذايي ما در كنار توليد گنندگان هستيم و موضوع نظارت راهي براي تضمين سلامت و استانداردسازي مواد غذايي است و نبايد ما را در مقابل يكديگر قرار دهد.

معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مازندران فعالان و توليدكنندگان محصولات غذايي را امانتداران سلامت مردم معرفي كرد و گفت : مي بايست اين مجموعه ها همگام با توليد كمي ، كيفيت محصولات غذايي را مورد توجه قرار دهند.
دﻛﺘﺮ ﺍﺳﻜﻨﺪﺭﻱ ﻣﻌﺎﻭﻥ ﻓﻨﻲ ﺍﺩﺍﺭﻩ ﻛﻞ ﻧﻈﺎﺭﺕ ﻭ ﺍﺭﺯﻳﺎﺑﻲ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﺧﻮﺭﺍﻛﻲ ﻭ ﺁﺷﺎﻣﻴﺪﻧﻲ وزارت بهداشت و درمان با برشمردن سياستهاي كلي در رابطه با توليد و مصرف مواد غذايي اظهار داشت : دسترسي به بهداشت مواد غذايي امري فردي نيست بلكه به كمك ساير سازمانها امكان پذير مي شود.

 دكتر اسكندري گفت: يكي از ابزار رسيدن به توسعه پايدار ، انسان سالم است و بسياري از مشكلاتي كه در حوزه مواد غذايي روبرو هستيم با فرهنگ سازي و اگاهي دادن به مردم حل مي شود .

ﻣﻌﺎﻭﻥ ﻓﻨﻲ ﺍﺩﺍﺭﻩ ﻛﻞ ﻧﻈﺎﺭﺕ ﻭ ﺍﺭﺯﻳﺎﺑﻲ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﺧﻮﺭﺍﻛﻲ ﻭ ﺁﺷﺎﻣﻴﺪﻧﻲ وزارت بهداشت و درمان كاهش مصرف نمك و چربي را از سياستهاي وزارت بهداشت و درمان عنوان كرد و افزود: مصرف غذاهاي سلامت محور و اينكه مواد غذايي را به چه اندازه و چگونه مصرف كنيم در سلامت جامعه بسيار موثر است و بايد به طور موثر اطلاع رساني شود.

دكتر اسكندري با اشاره به اينكه سرانه مصرف نمك ، چربي و شكر تقريبا بالاتر از حد مطلوب و بيش از دو برابر نيازاست به تشريح عملكرد وزارت بهداشت و درمان در حوزه غذا پرداخت وگفت :از برنامه هاي وزارت بهداشت و درمان ارتقا ايمني روغن و چربي هاست از جمله اسيدهاي چرب ترانس را به ميزان حداكثر 2 درصد در روغن هاي خانوار كشور كاهش داده و در راستاي رسيدن به روغن عاري از اسيد چرب ترانس در يك برنامه 10 ساله نيز برنامه ريزي كرديم .

وي اضافه كرد  : محدوديت ورود ومصرف روغن پالم در سبد روغن مصرف كننده در سال 93 تاسقف 30 درصد كل روغن وارداتي به كشور و ممنوعيت مصرف آن در محصولات لبني از ديگر اقدامات اداره كل نظارت بر مواد غذايي و بهداشتي بوده است .

دكتر اسكندري همچنين كاهش درصد قند در آب ميوه و نوشيدني ها، ممنوعيت استفاده از خمير مرغ و اجراي طرح تشديد نظارت بر فرآورده هاي گوشتي را از اقدامات وزارت بهداشت و درمان عنوان كرد.

در همايش روز جهاني غذا
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal