معاونت بهداشتی
۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ بهمن
help عبارت وارد شده توسط شما در تمامی لینک ها، منوها و محتوای سایت جستجو خواهد شد.
تاریخ: 1394/03/11 تعداد بازدید: 45
الگويي غذايي و نحوه تغذيه از مهمترين علل افزايش بيماري هاي غير واگير در كشور است/
كارشناس مسئول تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران در گفتگويي اظهار داشت: بيماري هاي غيرواگير در كشور رو به افزايش است كه يكي از مهمتري دلايل آن الگوي غذايي و نحوه تغذيه مردم است.
به گزارش روابط عمومي مركز بهداشت استان:

جلال نوروزخاني در راستا ي برگزاري نمايشگاه پويايي جمعيت گفت: آمادگي براي ازدواج، ازدواج، تندرستي خانواده، بارداري و فرزند آوري، زايمان و مراقبت هاي پس از آن، فرزند پروري، مديريت منابع خانواده، مديريت استرس و بحران، ناسازگاري و مديريت آن، تغذيه سالم وشيوه زندگي و اختلالات ناباروري در اين نمايشگاه كه  در راستاي  ابلاغ سياستهاي كلان جمعيت توسط مقام معظم رهبري درشهرستانهاي مازندران همزمان با دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور برگزار شد با هدف تداوم فعاليت هاي اطلاع رساني و فرهنگ سازي و آموزش اين موضوعات و چالشهاي پيش روي كشور بود كه درخور توجه است.

بيماري هاي غيرواگير و شيوع آن در كشور

كارشناس مسئول تغذيه معاونت بهداشتي اظهارداشت: در حال حاضر بيماري هاي غيرواگير از جمله ديابت ، فشار خون بالا ، چربي خون بالا ، بيماري هاي قلبي عروقي ، سكته هاي مغزي ،و قلبي و انواع سرطان ، بيماري هاي مفصلي استخواني در كشور از شيوع بالايي برخوردار است و يكي از مهمتري دلايل آن الگوي غذايي و نحوه تغذيه مردم است.

مصرف نمك ايرانها ، 2 تا 3 برابر استاندارد جهاني

كارشناس مسئول تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران: مقدار نمك مورد نياز هر فرد را 5-3 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوري) عنوان كرد وگفت: ايران يكي از پر مصرف‌ترين كشورهاست و ميانگين روزانه مصرف نمك در ايران3-2برابر استاندارد جهاني است.

وي با اشاره به اينكه ميزان مصرف نمك در ايران حدود 10 تا 15 گرم در روزو بسيار بيشتر از حد استاندارد مصرف نمك است اضافه كرد: سرانه مصرف نمك سالانه توسط ايراني‌ها، شش كيلوگرم است در حالي كه در جهان سالانه سه كيلو نمك مي‌خورند.

رابطه مستقيم نمك و بيماري هاي قلب و عروق

مسئول تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه :مصرف زياد نمك را از عوامل ابتلا به فشارخون بالا ، شيوع بالاي بيماري هاي قلبي و عروقي، كاهش تراكم استخواني ، پوكي استخوان و سرطان معده برشمرد و اظهار داشت : بر اساس مطالعات شانس ابتلا به سرطان در كساني كه روزانه 12 تا 15 گرم نمك مصرف مي كند بيشتر است و درصورتي كه افراد تنها 3 گرم از مصرف روزانه نمك خود را كاهش دهند، حدود 50درصد از بيماري‌هاي قلبي عروقي كاهش خواهد يافت . متاسفانه دراستان مازندران علاوه برمشكلات فوق ،درصدچاقي واضافه وزن نيزدرافرادبسياربالاست كه در  نمايشگاه  جواني جمعيت براي آموزش واطلاع رساني ومشاوره هاي تغذيه اي درزمينه الگوي صحيح مصرف موادغذايي واجتناب ازپرخوري ، چاقي وعادات نامناسب غذايي به مردم استان بويژه جوانان پرداخته شد.

 

تاكيد بر الگوي غذايي سالم براي نوجوانان وجوانان

وي الگوي غذايي سالم براي نوجوانان وجوانان راشامل:  رعايت تنوع و مصرف گروه هاي متعدد غذايي،برقراري ميان انرژي دريافتي  و فعاليت جسمي،استفاده از انواع ميوه ها و سبزي ها به ويژه سبزي هاي با برگ سبز تيره و زرد رنگ، رژيم غذايي كم چرب و  استفاده از روغن هاي گياهي غيراشباع شده و پرهيز از مصرف روغن هاي جامد هيدروژنه، تهيه غذاهاي كم چرب و حتي الامكان عدم استفاده از غذاهاي سرخ شده، محدود كردن مصرف قند و نمك در رژيم غذايي، خودداري از اضافه كردن سس هاي چرب به سالاد، استفاده از غذاهاي خانواده به جاي غذاهاي آماده فوري، استفاده از آ ب، آب ميوه طبيعي، دوغ و ساير شربت هاي خانگي به جاي نوشابه هاي شيرين و گازدار تجارتي، مصرف جوانه گندم، گردو (مغزها) و به طور كلي مواد حاوي لسيتين و كولين براي افزايش حافظه و تقويت فعاليت مغزي به ويژه در زمان برگزاري امتحانات و ورزش منظم و مداوم دانست.

 

 

 

 

 

/img/NoImage.jpg
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal