معاونت بهداشتی
۱۳۹۸ سه شنبه ۱ بهمن
help عبارت وارد شده توسط شما در تمامی لینک ها، منوها و محتوای سایت جستجو خواهد شد.
تاریخ: 1394/07/01 تعداد بازدید: 2
دام را از مراكز زير نظر سازمان دامپزشكي خريداري كنند
در آستانه عيد سعيد قربان، مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي مركز بهداشت استان مازندران به هموطنان توصيه كرد: دام را از مراكز زير نظر سازمان دامپزشكي خريداري كنند.

در آستانه عيد سعيد قربان، مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي مركز بهداشت استان مازندران به هموطنان توصيه كرد: دام را از مراكز زير نظر سازمان دامپزشكي خريداري كنند.

روابط عمومي معاونت بهداشتي مازندران:

مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: خريد دام بايد از مراكز معتبر عرضه دام بهداشتي كه زير نظر سازمان دامپزشكي كشور است، صورت گيرد و ذبح دام در كشتارگاه‌هايي كه سازمان دامپزشكي معرفي مي‌كند، انجام شود.

به گفته وي، كشتن دام در محيط خارج از كشتارگاه و در كوچه و خيابان از نظر بهداشتي صحيح نيست زيرا با اين اقدام آلودگي‌هاي محيطي به راحتي به گوشت منتقل شده و بهداشت عمومي را به مخاطره مي‌اندازد.

وي تصريح كرد: اگر هموطنان بخواهند در منزل ذبح دام را انجام دهند بايد نكات و توصيه‌هاي بهداشتي را رعايت كنند و توصيه مي‌شود ذبح دام روي زميني كه آسفالت يا سنگ فرش بوده انجام شود تا شرايط شستشو راحت‌تر باشد و در صورت نبود سنگفرش يا آسفالت، حتماً بايد يك كيسه نايلوني را زير دام قرار دهند و سپس روي آن ذبح انجام دهند.

مهندس ابدي افزود: بايد فضولات و ضايعات بعد از ذبح در چاه فاضلاب يا در عمق خاك دفن شود. به نحوي كه حداقل نيم متر خاك روي ضايعات امعاء و احشاء ريخته شود تا از دسترس حيوانات و جوندگان دور باشد و باعث آلودگي محيط نشود.

مدير گروه مركز بهداشت استان مازندران يادآور شد: همانند سالهاي قبل در صورت درخواست سازمان دامپزشكي، بازرسان بهداشت محيط در سراسر كشور اين آمادگي را دارند در قالب اكيپ هاي مشترك نسبت به نظارت محيطي در روز عيد قربان اقدام كنند.

وي با تاكيد بر اينكه افرادي كه در جايگاه هاي كشتار دام ذبح دام مي‌كنند حتما بايد كارت بهداشتي داشته باشند، خاطرنشان كرد: افرادي كه دام را ذبح مي‌كنند لباس، كفش يا چكمه و ماسك مناسب داشته باشند و در هنگام كار حتما از دستكش بلند و مقاوم استفاده كنند.

وي افزود: در مناطق روستايي نيز بهورزان همكاري لازم را با سازمان دامپزشكي خواهند داشت.

ابدي در خصوص خريد گوشت گرم از مراكز خريد نيز عنوان داشتند كه خريد گوشت گرم حتما از مراكز معتبر صورت گرفته و لاشه دام بايد ممهور به مهر دامپزشكي باشد. ايشان با بيان اينكه اصول صحيح نگهداري مواد غذايي و آگاهي داشتن در اين زمينه، بهترين روش براي كاهش بيماري ها است، ‌اظهار داشت: گوشت از جمله مواد غذايي است كه سريع فاسد مي‌شود و سرعت و شدت فاسد شدن آن بستگي به گرما، هواي مرطوب و آلودگي گوشت دارد و بهترين وسيله نگهداري گوشت، سرما است.وي افزود: گوشت سالم بايد رنگ طبيعي داشته، بوي بد ندهد، سطح آن ليز و مرطوب نباشد، قبل از سفارش چرخ نشده باشد و داراي مهر كشتارگاه باشد همچنين افراد بايد از خرد كردن گوشت قبل از شستن پرهيز كنند و در غير اين صورت امكان انتقال آلودگي احتمالي به عمق گوشت وجود دارد.

مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي مركز بهداشت استان مازندران تصريح كرد: به هيچ وجه نبايد از حرارت يا آب گرم براي ذوب كردن گوشت منجمد استفاده كرد بلكه بايد براي خارج كردن گوشت از حالت يخ زده آن را شب قبل در يخچال بگذارند.

/img/NoImage.jpg
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal