معاونت بهداشتی
۱۳۹۸ چهارشنبه ۹ بهمن
help عبارت وارد شده توسط شما در تمامی لینک ها، منوها و محتوای سایت جستجو خواهد شد.
تاریخ: 1394/09/29 تعداد بازدید: 20
كمپين ملي كاهش مصرف قند،نمك و چربي در مازندران
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت: بسيج ملي كاهش مصرف قند،نمك و چربي از امروز29 آذر به مدت يك ماه با هدف آموزش همگاني ثمربخش،آموزش گروههاي خاص موثر بر فرهنگ و مواد غذايي و تغذيه اي جامعه با همكاري هاي درون بخشي و بين بخشي در استان برگزار مي شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي مازندران خبر داد:

كمپين ملي كاهش مصرف قند،نمك و چربي در مازندران

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت: بسيج ملي كاهش مصرف قند،نمك و چربي از امروز29 آذر به مدت يك ماه با هدف آموزش همگاني ثمربخش،آموزش گروههاي خاص موثر بر فرهنگ و مواد غذايي و تغذيه اي جامعه با همكاري هاي درون بخشي و بين بخشي در استان برگزار مي شود.

به گزارش روابط عمومي مركز بهداشت مازندران،« دكتر محسن اعرابي» با بيان اين كه بيماري هاي واگيردار مهم ترين علت مرگ و مير در كشور به شمار مي روند به طوري كه 76 درصد كل بار بيماري ها در ايران به بيماري هاي غيرواگير اختصاص دارد اظهار كرد:از مهم ترين عوامل خطر بيماري هاي غيرواگير تغذيه نامناسب و مصرف زياد قند ،نمك و چربي است.

وي افزود:مطالعات انجام شده نشان داده است كه تغذيه نا مناسب و الگوي غذايي بيشترين علت بروز اضافه وزن و چاقي،بيماري هاي قلبي عروقي،ديابت نوع 2 و برخي انواع سرطان هاست.در حال حاضر بيماري هاي قلبي عروقي علت اصلي مرگ در افراد بالاي 30 سال و دومين عامل مرگ در افراد 15 تا 59 سال است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي مازندران خاطرنشان كرد:بر اساس توصيه سازمان جهاني بهداشت كمتر از 10 درصد انرژي روزانه بايد از قند هاي ساده تامين شود و در حال حاضر به علت شيوع روز افزون بيماري ديابت ،اضافه وزن و چاقي به تامين كمتر از 5 درصد انرژي روزانه از قندهاي ساده تاكيد دارد كه به طور متوسط براي يك فرد سالم 25 گرم است.

اعرابي افزود:در ايران شيوع ديابت در حدود 10 درصد گزارش شده است.در حدود 50 درصد زنان و 39 درصد مردان 15 تا 64 ساله در كشور دچار اضافه وزن و چاقي هستند.مصرف قند و شكر روزانه 66 گرم است.در حالي كه بر اساس سبد مطلوب غذايي مصرف روزانه قند وشكر حداكثر 40 گرم توصيه شده است.

به گفته وي تحقيقات نشان داده است كه مصرف يك قوطي نوشابه در روز منجر به حدود 7 كيلوگرم اضافه وزن در سال مي شود.سرطان پانكراس ،بيماري هاي كليوي،فشارخون بالا،بيماري هاي قلبي بخصوص در زنان،اختلال حواس و آلزايمر از ديگر عوارض مصرف زياد مواد قندي و شيرين است.

رئيس مركز بهداشت استان مازندران افزود:بر اساس متاليز انجام شده در كشور متوسط مصرف نمك 8//10 گرم است كه بيش از دوبرابر مقدار توصيه شده سازمان جهاني بهداشت است.لذا ضمن تداوم بسيج كاهش مصرف نمك و تشكر و قدرداني از فعاليت هاي انجام شده در بسيج ملي كاهش مصرف نمك در سال 93،برگزاري بسيج كاهش مصرف قند،نمك و چربي در دي ماه سال جاري توسط دفتر بهبود تغذيه جامعه و همكاري دفتر آموزش و ارتقا سلامت،دفتر مديريت بيماري هاي غيرواگير و دفتر سلامت جمعيت خانواده و مدارس از 29 آذر به مدت يك ماه در سراسركشور و استان برگزار مي شود.

اعرابي ارتقاءآگاهي ،نگرش و عملكرد عموم به ويژه معلمين،دانش آموزان،مربيان مهدكودك ها،ارتقاء آگاهي ،نگرش و عملكرد كاركنان بهداشتي درماني درخصوص كاهش مصرف نمك ،قند و چربي و روغن،حساس سازي و ترغيب صنايع غذايي براي براي توليد محصولات غذايي كم قند،كم نمك و كم جرب و حساس سازي و جلب همكاري رسانه هاي جمعي براي آموزش مردم و فرهنگ سازي تغذيه صحيح را از اهداف برگزاري بسيج كاهش مصرف قند،نمك و چربي بيان كرد.

 

/img/NoImage.jpg
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal