شبکه بهداشت و درمان فریدونکنار
۱۳۹۷ سه شنبه ۱ آبان
br ENGLISH
تاریخ: 1396/08/22 تعداد بازدید: 40
بهترين ادويه ها براي غذا
داروهاي گياهي براي پخت و پز:
آشنايي با گياهان دارويي مختلف براي هر كسي مفيد است مخصوصاً اگر آن شخص آشپزي منزل را بر عهده داشته باشد. ادويه جات هم براي طعم غذا و هم براي سلامتي نقش بسزايي دارند و همه ما مي دانيم كه تا چه اندازه قوي هستند. به عنوان مثال مقدار آنتي اكسيدان موجود در نصف قاشق چايخوري دارچين چندبرابر يك فنجان بلوبري مي باشد. يا نصف قاشق چايخوري پونه كوهي به اندازه 3 فنجان اسفناج آنتي اكسيدان دارد. زردچوبه زردچوبه پادشاه ادويه هاست. اين ادويه ضدالتهاب، ضد ويروس، ضد باكتري، ضد سرطان و ضد قارچ مي باشد. پس بهتر است تا جايي كه مي توانيد از آن در غذاهايتان استفاده كنيد. در طب سنتي چين و آيورودا خيلي از بيماري ها را با آن درمان مي كردند بيماري هايي چون ديابت، آلرژي، آلزايمر و آرتروز. مواد فعال تشكيل دهنده زردچوبه كوركومين و آنتي اكسيدان هايي هستند كه التهابات را كاهش مي دهند. كوركومين موجود در آن مانع رشد سلول هاي سرطاني مي شود و اين خود به تنهايي دليل مهمي براي خوردن اين نوع ادويه است. از ديگر خواص آن اين است كه درد و ورم را كم مي كند. با آگاهي از فوايد زردچوبه به اين نتيجه مي رسيم كه در بيشتر غذاها آن را استفاده كنيم. مثلا در سس سالاد، گوشت و ماهي. فلفل كاين و فلفل قرمز يكي از مواد تشكيل دهنده فلفل كاين، كاپسايسين مي باشد كه هم خاصيت دارويي داشته و طعم طعم تند به اين فلفل داده است. پس هرچه فلفل تندتر باشد كاپسايسين آن بيشتر است. بر اساس تاريخ پزشكي هندوستان و چين، طبيبان بومي آمريكايي از اين فلفل براي درمان مشكلات گوارشي و گردش خون استفاده مي كردند. البته كاپسايسين خواص منفي نيز دارد و آن اين است كه همانند فلفل سياه ممكن است فلفل كاين هم داراي سموم قارچي باشد. كاين منبع آنتي اكسيدان هايي است كه با راديكال هاي آزاد جنگيده و از آسيب هاي سلولي كه در اثر پيري ايجاد مي شوند نيز جلوگيري مي كند. زنجبيل زنجبيل نيز در طب سنتي چين براي التهاب، درد، تسكين ماهيچه ها و كوفتگي ها استفاده زيادي داشته است. همچنين درماني براي گوارش مي باشد زيرا از رشد باكتري هاي روده جلوگيري مي كند.تركيبات موجود در زنجبيل همانند داروهاي ضد التهابي مثل ايبوپروفن كه قبل ها براي درمان آرتروز از آن استفاده مي شده، عمل مي كند. اگر مردم به اين فوايد زنجبيل واقف بودند بيشتر به سمت غذاهاي آسيايي و چاي زنجبيل روي مي آوردند. زنجبيل براي گلودرد و سرماخوردگي نيز مفيد است. حتي مي توان از آن به عنوان ضماد روي پوست براي تسكين استفاده كرد. طريقه نگهداري زنجبيل همانند ديگر ادويه ها بسيار مهم است. اگر خوب نگهداري نشوند منبع قارچ هاي مايكوتوكسين مي شوند. حتي نگهداري زنجبيل تازه در داخل يخچال هم كپك مي زند. پس زنجبيل را همان موقع كه مي خواهيد مصرف كنيد بخريد. براي نگهداري پودر زنجبيل هم حتما بايد آن را دور از نور، گرما و رطوبت نگهداري كنيد. براي استفاده زنجبيل در غذا حتما در آخر آشپزي آن را اضافه كنيد چون پخت زنجبيل با روغن طعم آن را تلخ مي كند. دارچين از مهم ترين خواص دارچين پايين آوردن قندخون است. تركيبات آنتي اكسيدان و ضد التهاب اين ادويه آسيب هاي سلولي و بيماري هاي مزمن را كاهش مي دهد. دارچين با جلوگيري كردن از تجمع پلاكت هاي خوني و رشد سلولي غيرنرمال، بدن ما را از ابتلا به بيماري هاي قلبي محافظت مي كند. ميخك آنتي اكسيدان هاي موجود در ميخك راديكال هاي آزاد را از بين برده و از سلول ها محافظت مي كند. ميخك همانند نوعي ضد قارچ قوي در بدن عمل مي كند. دقت داشته باشيد كه مصرف بيش از حد آن مي تواند سمي باشد. مريم گلي اين گياه نيز همانند بسياري داروهاي گياهي ديگر حاوي ملكول هاي ضد التهاب مي باشد. همچنين از اختلالات نورولوژيك مثل آلزايمر پيشگيري كرده و حافظه را تقويت مي كند. خاصيت آنتي اكسيدان، ضد سرطان، ضدباكتري و ضد قارچ نيز دارد. پس اين گياه از قوي ترين گياهان دارويي هم براي خوردن و هم براي استفاده در محلول شوينده مي باشد. رزماري رزماري نيز همانند مريم گلي خاصيت ضد التهاب و آنتي اكسيدان دارد. فعاليت آنزيم هايي كه راديكال هاي آزاد را از بين مي برند نيز افزايش مي دهد. خواص آن حتي پس از پخته شدن نيز حفظ مي شود. پس مي توانيد همراه سبزيجات، گوشت و ديگر غذاها از آن استفاده كنيد. به صورت خام نيز مي توانيد از آن استفاده كنيد. فلاونوئيدها در گياه رزماري مانع رشد سلول هاي سرطاني لوزالمعده مي شود. و همچنين از بواسير جلوگيري مي كند.نكته مهم درباره رزماري اين است كه در غذاهايي كه با روغن درست مي كنيد حتمامقداري رزماري به آن اضافه كنيد چون گياه رزماري از توليد اكسيداسيون هاي مضر جلوگيري مي كند زيرا رزمارينيكك اسيد نوعي آنتي اكسيدان است. بهترين ادويه ها براي غذا
امتیازدهی
میانگین امتیازها:5 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal