شبکه بهداشت و درمان فریدونکنار
۱۳۹۷ جمعه ۲۳ آذر
br ENGLISH
تاریخ: 1397/02/26 تعداد بازدید: 1
توصيه هاي سلامتي در ماه رمضان
پيشگيري بهتر از درمان
برنامه غذايي ما در ماه مبارك رمضان نبايد نسبت به قبل خيلي تغيير كند و در صورت امكان بايد ساده باشد. همچنين بايد طوري تنظيم شود كه بر روي وزن طبيعي تأثير زيادي نداشته باشد. با توجه به ساعات طولاني گرسنگي در روز، بايد غذاهايي را مصرف كنيم كه به كندي و دير هضم مي شوند مثل غذاهاي حاوي فيبر زياد. غذاهاي ديرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش مي مانند، در حاليكه غذاهاي زود هضم فقط3 تا4 ساعت در معده باقي مي مانند و فرد خيلي زود احساس گرسنگي خواهد كرد. غذاهاي دير هضم عبارتند از: حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبيا، عدس ، آرد سبوس دار ،‌ برنج با پوست و غيره ( كه كربوهيدرات هاي پيچيده ناميده مي شوند). غذاهاي زود هضم عبارتند از: غذاهايي كه حاوي قند، آرد سفيد و غيره هستند (كه به اين گروه كربوهيدرات هاي تصفيه شده گفته مي شود). غذاهاي حاوي فيبر غذايي عبارتند از: غذاهاي حاوي سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، انواع سبزي ها مانند لوبياي سبز، نخود،‌ ذرت،‌ اسفناج، برگ چغندر، ميوه هاي با پوست، ميوه خشك شده مثل برگه زردآلو ، انجير،‌ آلو خشك، بادام و غيره. غذاهاي مصرفي بايد در حالت تعادل با يكديگر باشند و از همه گروه هاي غذايي مثل ميوه، سبزيجات،‌گوشت و مرغ و ماهي، نان و غلات و گروه شير و لبنيات بايد در برنامه غذايي ما وجود داشته باشد. غذاهاي سرخ شده بايد به مقدار كم مصرف شوند، زيرا باعث عدم هضم، سوزش سردل و اختلال در وزن مناسب مي شوند. از چه غذاهايي پرهيز كنيم ؟ 1 - غذاهاي سرخ كردني و چرب 2- غذاهاي حاوي قند زياد 3 - خوردن غذاي زياد بخصوص هنگام سحر 4 - خوردن چاي زياد هنگام سحر. چاي باعث افزايش ادرار شده و از اين طريق نمك هاي معدني كه در طول روز بدن به آنها نياز دارد، دفع مي شوند. 5 - سيگار : اگر شما نمي توانيد كشيدن سيگار را يك دفعه قطع كنيد از هفته هاي قبل از ماه رمضان مصرف آن را به تدريج كاهش دهيد. چه غذاهايي را مصرف كنيم ؟ 1 - مصرف كربوهيدرات هاي مركب در سحر كه مدت طولاني تري هضم مي شوند و باعث مي شوند كه كمتر گرسنه شويد. 2- حليم يك منبع عالي پروتئين بوده و از غذاهائي است كه دير هضم مي شود. 3 - خرما منبع عالي قند، ‌فيبر، كربوهيدرات، پتاسيم و منيزيم مي باشد. 4 - مغز بادام غني از املاح خصوصا كلسيم و فيبر مي باشد. 5 - موز منبع غني پتاسيم، منيزيم و كربوهيدرات مي باشد. 6- مصرف زياد آب يا آب ميوه در فاصله بين افطار و زمان خواب باعث تأمين آب مورد نياز بدن مي شود. مشكلات سلامتي، علل و درمان آن يبوست يبوست مي تواند باعث ايجاد بواسير، شقاق هاي دردناك مقعد و سوء هاضمه به همراه نفخ شود. علل: مصرف كربوهيدرات هاي تصفيه شده، مصرف كم آب و فيبر غذايي. درمان: مصرف كم كربوهيدرات هاي تصفيه شده، افزايش مصرف آب، استفاده از سبوس در پخت نان ها، استفاده از آردهاي قهوه اي و سبوس دار سوء هاضمه و نفخ علل: پرخوري، مصرف زياد غذاهاي چرب و سرخ شده، غذاهاي تند و ادويه دار، غذاهايي كه ايجاد نفخ مي كنند مثل تخم مرغ،‌ كلم ، لوبيا، عدس و نوشابه هاي گازدار درمان: پرخوري نكنيد، آب ميوه يا آب بنوشيد. از غذاهاي سرخ كردني اجتناب كنيد. ضعف ( افت فشار خون ) علائم: افزايش تعريق، ضعف، خستگي، كم شدن انرژي، سرگيجه بخصوص هنگام برخاستن، ظاهر رنگ پريده و احساس افتادن كه اين علائم بيشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق مي افتند. علل: مصرف كم مايعات و كاهش مصرف نمك درمان:به مكان هاي گرم نرويد. مصرف نمك و مايعات را افزايش دهيد. توجه: افت فشار خون بايد با گرفتن فشار خون در هنگام بروز علائم تأييد شود. افراد داراي فشار خون بالا ممكن است در طول ماه رمضان نياز به تنظيم مجدد داروهاي خود توسط پزشك داشته باشند. سردرد علل: عدم مصرف كافئين و تنباكو،‌انجام كار زياد در طول روز، كم خوابي، گرسنگي كه معمولاً در طول روز بيشتر شده و در انتهاي روز بدتر مي شود. سردرد وقتي با افت فشار خون همراه شود، مي تواند منجر به سردرد شديد و حالت تهوع قبل از افطار شود. درمان: در طول يك تا دو هفته قبل از ماه رمضان به تدريج مصرف كافئين و تنباكو را قطع كنيد. چاي سبز و بدون كافئين ممكن است جايگزين خوبي باشد. همچنين برنامه خود را در طول ماه رمضان طوري ترتيب دهيد تا خواب كافي داشته باشيد. كاهش قند خون علائم: ضعف، سرگيجه، خستگي،‌كاهش تمركز،‌ تعريق زياد، لرزش بدن، عدم توانائي براي انجام فعاليت هاي بدني، سردرد و تپش قلب. علل در افراد غير ديابتي: مصرف زياد قند مثل كربوهيدرات هاي تصفيه شده مخصوصاً در هنگام سحر باعث مي شود كه بدن مقدار زيادي انسولين توليد كرده و باعث افت قند خون شود. درمان: خوردن غذا هنگام سحر و كاهش مصرف نوشيدني ها و غذاهاي حاوي قند. توجه: افراد ديابتي ممكن است به تنظيم مجدد داروهاي خود در ماه رمضان احتياج داشته باشند و بايد با پزشك خود مشورت كنند. انقباضات عضلاني علل: مصرف كم غذاهاي حاوي كلسيم، پتاسيم و منيزيم درمان: خوردن غذاهاي غني از املاح بالا مثل: سبزيجات، ميوه جات، شير و لبنيات، گوشت و خرما توجه: افراد داراي فشار خون بالا كه تحت درمان هستند و افراد دچار سنگ كليه، بايد با پزشك خود مشورت كنند. زخم معده،‌ سوزش سردل، التهاب معده افزايش سطح اسيد در معده خالي در ماه رمضان باعث تشديد زخم و التهاب معده مي شود كه به صورت احساس سوزش در ناحيه معده و زير دنده ها ظاهر شده و مي تواند بطرف حلق گسترش يابد. غذاهاي تند، قهوه و نوشابه هاي سياه اين حالت را بدتر مي كنند. درمان هاي پزشكي براي كنترل سطح اسيد معده وجود دارند وافراد مبتلا، قبل از روزه گرفتن بايد با پزشك خود مشورت كنند. سنگ كليه سنگ كليه ممكن است در افرادي كه به مقدار كم آب مي نوشند ايجاد شود. بنابراين مصرف زياد مايعات براي جلوگيري از تشكيل سنگ ضروري مي باشد. درد مفاصل علل: در طول ماه رمضان كه نمازهاي بيشتري خوانده مي شود، فشار روي مفاصل زانو افزايش مي يابد. در افراد مسن و يا افراد دچار التهاب مفاصل اين مسئله باعث درد، سفتي، تورم و احساس ناراحتي مي شود. درمان: وزن را كم كنيد تا زانوها مجبور نباشند وزن زيادي را تحمل كنند. قبل از ماه رمضان اندام تحتاني را ورزش دهيد تا براي فشار اضافي وارده، آماده باشند. آمادگي بدني باعث مي شود تا نماز راحت تر خوانده شود. توصيه هاي سلامتي در ماه رمضان
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal