شبکه بهداشت و درمان فریدونکنار
۱۳۹۷ يکشنبه ۲۷ آبان
br ENGLISH
تاریخ: 1397/03/23 تعداد بازدید: 2
نوشيدني خطرناك براي كبد!
شير عسل داغ يكي از نوشيدني هاي مضر براي كبد است.
شيرعسل داغ يكي از نوشيدني هاي مورد علاقه ي افراد براي وعده ي صبحانه مي باشد. اما تركيب اين دو خوراكي در دماي بالا مي تواند براي كبد مضر باشد. در اين مقاله بيشتر درمورد خوراكي هايي كه به كبد آسيب مي زنند مطالعه كنيد. شير عسل داغ مضر براي كبد متاسفانه برخي افراد علاقه زيادي به شير عسل داغ، چاي عسل داغ و يا سرو نوشيدني هاي داغ با عسل به ويژه در ساعات اوليه صبح دارند در حاليكه اين كار با گذر زمان به راحتي جانشان را نشانه مي گيرد. افراديكه به مصرف نوشيدني هاي داغ با عسل علاقه دارند بايد بدانند كه نبايد عسل را در نوشيدني هاي با حرارت بيش از 40 درجه سانتيگراد مخلوط كنند، زيرا دماي بالاي عسل منجر به توليد و فعال شدن سمي موسوم به HMS مي شود كه اثر فوري ندارد و به مرور زمان در كبد ته نشين شده و سلامتي فرد را باخطري جدي مواجه مي كند كه دماي شير يا چاي يا هر نوشيدني ديگري كه قرار است عسل به آن اضافه شود، بايد نيمه گرم يا ولرم بوده و از اين دما بالاتر نباشد. خوراكي هاي مضر براي كبد سرديجات كبد بزرگ‌ترين پالايشگاه بدن و به طور طبيعي داراي مزاج گرم و تر است، سرد شدن كبد در اثر عوامل مختلف مي‌تواند توانايي كبد براي تحليل و متابوليزه كردن چربي‌ها را كم كند و يا موجب انباشتگي چربي در بافت كبد و پيدايش كبد چرب شود. مصرف ترشي‌ها و خوراكي‌هاي سرد موجب سرد شدن كبد مي‌شود و كساني كه به طور مادرزادي داراي مزاج سرد هستند بايد در مصرف اين خوراكي‌ها احتياط بيشتري داشته باشند. مصرف سركه، آب‌غوره، ساير ترشي‌هاي خانگي و خوراكي‌هاي سرد نظير ماست، دوغ ترش، خيار، كدو و غيره همچنين نوشيدن مايعات سرد نيز به تدريج موجب سرد شدن كبد مي‌شود. اگر به اضافه‌وزن مبتلاييد، اگر كم تحرك هستيد و احتمال ابتلا به كبد چرب را دور نمي‌بينيد به شما پيشنهاد مي‌كنيم از مصرف غذاهايي مانند غذاهاي فريز شده و يخ زده، ترشيجات، ماست پرچرب، سس، نمك زياد، غذاهاي فست‌فود، انواع شيريني‌ها، پيتزا، انواع سرخ كردني‌ها مانند سيرداغ، پياز داغ، چيپس، پفك، غذاهاي چرب و نوشابه‌هاي گازدار پرهيز كنيد در واقع با سرد شدن كبد مقدار توليد صفرا كم و غليظ تر مي‌شود كه به دنبال آن مقدار ترشح صفرا نيز كاهش پيدا مي‌كند. اين صفراي غليظ به كندي در مجاري صفراوي حركت مي‌كند و به دنبال آن، انسداد نسبي در اين مجاري رخ مي‌دهد كه در اين مرحله در سونوگرافي كيسه صفرا ممكن است «لجن صفراوي» گزارش شود كه خود مقدمه ايجاد سنگ‌هاي صفراوي است. انسداد در مسير ريزش صفرا به روده از عواملي است كه موجب هضم ناقص چربي‌ها مي‌شود و در اين مرحله هضم ناقص چربي‌ها سرانجام به كبد چرب منجر مي‌شود. يبوست ناشي از اين كاهش توليد و ترشح صفرا نيز در زمره‌ي عاملي است كه در پيدايش كبد چرب دخيل است. مواد غذايي سرشار از پروتئين توجه داشته باشيد كه پروتئين ها بايد به مقدار متعادل مصرف شوند. اين گروه از ريز مغذي ها براي تشكيل توده عضلاني و متابوليسم بدن لازم هستند اما اگر بيش از حد مصرف شوند مضر خواهند بود. بعضي از افراد به خصوص ورزشكاران معمولا مقدار خيلي زيادي پروتئين مصرف مي كنند كه در طولاني مدت مشكلات بسياري در پي دارد. رژيم هاي غذايي سرشار از پروتئين عملكرد كبد را افزايش مي دهند زيرا مجبور است مواد سمي جمع شده در بدن را دفع كند. مصرف زياد ويتامينA مصرف بي‌رويه و بي‌قاعده ويتامين A نيز مي‌تواند يك عامل محرك براي ابتلا به بيماري كبد چرب باشد كه در نهايت فرد را با خطر رسوب چربي در بافت‌هاي كبد و اختلال در عملكرد اين عضو رو به رو كند. خوراكي هاي سرخ شده بسياري از خوراكي هاي سرخ شده و چيپس هاي موجود در فروشگاه ها با روغن هاي بسيار ناسالم تهيه شده اند كه اصلا براي سلامتي مفيد نيستند. چربي هاي اشباع و تركيباتي كه در دماي بالا توليد مي شوند فعاليت زيادي به كبد تحميل مي كند و موجب تجمع مواد سمي و چربي ها در بدن مي شوند. غذاهاي مفيد ومضر براي كبد چه زماني نوشيدن آب ايجاد كبد چرب مي كند؟ نوشيدني خطرناك براي كبد!
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal