معاونت بهداشتی
۱۳۹۹ چهارشنبه ۲ مهر
تاریخ: 1395/12/09 تعداد بازدید: 36
با حذف نمكدان از سر سفره اولين گام را در مقابله با بيماري فشارخون برداريم
با شيوع بالاي بيماريهاي مزمن و افزايش ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماريها تغيير در شيوه و سبك زندگي ضروري بنظر ميرسد كه بخش مهمي از مقوله شيوه زندگي ، مبحث تغذيه مي باشد

 معاون فني مركز بهداشت مازندران:

با حذف نمكدان از سر سفره اولين گام را در مقابله با بيماري فشارخون برداريم

معاون فني مركز بهداشت مازندران در گفتگو با روابط عمومي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت:

با شيوع بالاي بيماريهاي مزمن و افزايش ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماريها تغيير در شيوه  و سبك زندگي ضروري بنظر ميرسد كه بخش مهمي از مقوله شيوه زندگي ، مبحث تغذيه مي باشد كه در حال حاضر با صنعتي شدن كشورها و افزايش مصرف فست فودها و كاهش ميزان فعاليت بدني با رويكرد جديدي از بيماريها روبرو هستيم كه منجر به كاهش سن ابتلا به بسياري از بيماريهاي مزمن شده است

نادر آهنگر افزود:كشور ما نيز از قائده مستثني نبوده و بار بيماريهاي مزمن در كشور ما نيز روند افزايشي داشته است. يكي از رفتارهاي غلط غذايي در ايرانيان تمايل به مصرف غذاهاي شور مي باشد كه ما دو برابر استانداردهاي جهاني غذايمان را شور مي‌كنيم.

وي با اشاره به مصرف زياد نمك در سفره ها و تبعات جبران ناپذير آن در بروز بيماريها گفت: مصرف زياد نمك با بروز پوكي استخوان ارتباط داشته و منجر به كاهش باز جذب كلسيم و افزايش دفع ادراري آن مي شود همچنين پرفشاري خون نيز يكي از بيماريهاي شايع در كشور است كه از آن بعنوان قاتل خاموش نام برده ميشود كه سالانه 86هزارو پانصد نفر در كشور بر اثر ابتلا به اين بيماري فوت ميشوند .

معاون فني بهداشت گفت:سرطان معده نيز يكي از سرطانهاي شايع در كشور ماست كه با مصرف زياد نمك در ارتباط است. بنابراين با در نظر گرفتن توصيه ها اصلاح اين عادت غلط تغذيه اي
(مصرف غذاهاي شور) ساده ترين روش براي پيشگيري از اين بيماريها است كه توصيه سازمان جهاني بهداشت دريافت نمك كمتر از 5 گرم در روز است كه اين ميزان براي افراد مبتلا  به پرفشاري خون و بيماري قلبي عروقي 3 گرم در روز در نظر گرفته شده است

 در پايان با تاكيد اين موضوع آهنگر گفت: اين نكته ضروري است كه عادتهاي غذايي در افراد از دوران كودكي شكل ميگيرد بنابراين به فرهنگ سازي تغذيه اي  از همان دوران طفوليت بايستي اهميت ويژه اي داده شود.

 

كارشناس مسئول واحد بهبود تغذيه نيز در اين گفتگو اصلاح الگوي مصرف مواد غذايي را مهمترين راز سلامت خانواده دانست و گفت: كاهش مصرف قند، نمك و چربي و افزايش مصرف ميوه و سبزي نقش موثري در كاهش بروز و شيوع بيماري هاي غيرواگير از جمله فشار خون بالاي ديابت بيماري هاي قلب و عروق و ... دارد

نوروزخاني گفت: جهت آموزش و اطلاع رساني به عموم مردم فعاليت هاي تنوع و گسترده اي توسط كارشناسان تغذيه استان و شهرستان ها طراحي و به اجرا درآمد كه از جمله اين فعاليت ها مي توان برگزاري كارگاه هاي آموزشي، همايش ها، جشنواره هاي تغذيه، آموزش مصرف درست نمك و آموزش آشپزي سالم، برگزاري مسابقات آشپزي، جشنواره هاي ميوه و سبزي در مدارس و مهدهاي كودك، پمفلت هاي آموزشي، توزيع ميوه در بوفه هاي مدارس و ... اشاره نمود .

 

 

با حذف نمكدان از سر سفره اولين گام را در مقابله با بيماري فشارخون برداريم
Powered by DorsaPortal