معاونت بهداشتی
۱۳۹۹ جمعه ۲۰ تير
تاریخ: 1392/08/14 تعداد بازدید: 36
اطلاعیه بهداشتی به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری سیدالشهداء (ع)
ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری سیدالشهداء و یاران با وفایش و با عنایت به اینکه همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی در مساجد و تکایا توزیع نذورات و غذا توسط هموطنان عزیر و هیئت های امناء مساجد صورت می گیرد

دکتر اعرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مازندران

ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری سیدالشهداء و یاران با وفایش و با عنایت به اینکه همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی در مساجد و تکایا توزیع نذورات و غذا توسط هموطنان عزیر و هیئت های امناء مساجد صورت می گیرد و از طرفی احتمال بروز بیماریهای مرتبط یا غذا بویژه بیماریهای عفونی رودهای در مکانهایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می گردد بیشتر می باشد که در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی از جمله بهداشت فردی ، محیطی و مواد غذایی و ... در این اماکن و مراسم عمومی با مسمومیت های گسترده مواحعه خواهند شدلذاضمن آماده باش کامل بازرسین بهداشت محیط در کلیه مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و ستاد شبکه های بهداشت و درمان سطح استان و انجام بازرسی های ویژه و تشکیل اکیپ های بازرسی مشترک با سایر ارگانهای ذیربط و برقراری کشیک های ایام تعطیلات  در مراکز بهداشت تابعه لزوم توجه بیشتر به رعایت موازین بهداشتی ذیل توصیه می گردد .

1- هر گونه پخت و پز در مکانهای دارای شرایط بهداشتی صورت پذیرد

2- کلیه افراد درگیر در توزیع آب ، چای ، غذا بایستی دارای کارت معاینه معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمات ضروری است

3- مواد خام مصرفی سالم و بهداشتی باشد و توصیه می گردد از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارتبهداشت است استفاده شود

4- از فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید سازمان دامپزشکی است استفاده شود

5- از نمکهای بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از وزارت متبوع در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفره استفاده شود

6- در تهیه غذا از روغنهای دارای مجوز ساخت از وزارت بهداشت با ترانس پایین استفاده شود

7- از ظروف مناسب و تایید شده وزارت بهداشت و درمان و استاندارد در آشپزی استفاده شود

8- در هنگام توزیع غذا از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا  روی سفره ها جلوگیری گردد

9- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر 2 ساعت) خودداری گردد در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای  0- 4  درجه و یا در روی اجاق گاز با شعله پایین( بالای 65درجه) نگهداری شود

10- از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود

11-در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهار گانه سالمسازی الزامی است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود

12- در ضمن نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری گردد

13- از آب آشامیدنی سالم استفاده گردد

14- تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق بمنظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزیهای احتمالی الزامی است

15-نسبت به جمع آوری وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادر نماز به منظور پیشگیزی از بیماریهای پوستی واگیردار اقدام گردد

16- شستشو و گند زدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب چای و مواد غذایی استفاده می شود صورت پذیرد

17-ضمن رعایت نظافت ، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع صابون دستشویی اقدام گردد

18- پسماندهای تولید شده بصورت بهداشتی جمع آوری ، انتقال و دفع گردد

19- توزیع آب، شربت و یا شیر در بیندسته های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف گیاهی  صورت گیرد. از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است.جلوگیری شود

20- احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه گردد

اطلاعیه بهداشتی به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری سیدالشهداء (ع)
Powered by DorsaPortal