معاونت بهداشتی
۱۳۹۹ سه شنبه ۸ مهر
تاریخ: 1392/10/17 تعداد بازدید: 101
جشنواره تغذيه سالم به مناسبت هفته بسيج آموزش همگاني با هدف كاهش مصرف نمك و روغن در روستاي پاشاكلا ساري برگزار شد .
جشنواره تغذيه سالم به مناسبت هفته بسيج آموزش همگاني با هدف كاهش مصرف نمك و روغن در روستاي پاشاكلا ساري و با حضور دكتر نادر آهنگر معاون فني بهداشت استان مازندران ، عقيل برزگر رئيس بهداشت شهرستان ساري و مسئولان استاني وشهرستاني وبا شركت داوطلبانه بيش از50 نفربرگزار شد

جشنواره تغذيه سالم به مناسبت هفته بسيج آموزش همگاني با هدف كاهش مصرف نمك و روغن در روستاي پاشاكلا ساري برگزار شد .

جشنواره تغذيه سالم به مناسبت هفته بسيج آموزش همگاني با هدف كاهش مصرف نمك و روغن در روستاي پاشاكلا ساري و با حضور دكتر نادر آهنگر معاون فني بهداشت استان مازندران ، عقيل برزگر رئيس بهداشت شهرستان ساري و مسئولان استاني وشهرستاني وبا شركت داوطلبانه بيش از50 نفربرگزار شد

دكترعقيل برزگر در اين مراسم ضمن تقدير از خانمهاي شركت كننده در اين جشنواره با بيان اينكه شعار امسال سازمان بهداشت جهاني فشار خون را جدي بگيريم مي باشد ، اظهار كرد : در گذشته بيماري هاي واگيردار عامل مرگ ومير درجهان محسوب مي شدند كه به دليل پيشرفت وصنعتي شدن جوامع بيماري رنگ ديگري گرفته است .

وي با اشاره به افزايش بيماري هاي فشارخون ، ديابت و بيماري هاي قلبي و عروقي در جامعه ، گفت : كم تحركي و عادات بد غذايي در جوامع امروزي عامل اصلي افزايش بيماري هاي فشارخون و ديابت محسوب مي شود .

رئيس مركز بهداشت شهرستان ساري با تاكيد بر اصلاح شيوه زندگي ، بيان داشت : متاسفانه كشور ما از جمله كشورهايي است كه بيشترين افراد مبتلا به فشارخون و ديابت ر را دارد كه با اصلاح شيوه زندگي مي توان از گسترش آن در جامعه جلوگيري كرد .

برزگر با اشاره به برگزاري جشنواره تغذيه سالم ، گفت : 14 تا 21 دي ماه به عنوان هفته بسيج آموزش تغذيه نامگذاري شده است و هدف اصلي آن كاهش مصرف نمك و روغن در برنامه غذايي مي باشد .

وي مصرف زياد نمك و روغن را يكي از معظلات در بخش سلامت جامعه دانست و افزود : اگر بتوانيم غذاهايي با حداقل نمك و روغن درست كنيم مي توانيم در آينده جامعه سالمي داشته باشيم .

دكترآهنگر با بيان اينكه بايد نيازهاي غذايي را جدي بگيريم ، گفت : بايد با آموزش خانواده ها و برنامه ريزي صحيح الگوهاي تغذيه سالم را در جامعه نهادينه كنيم .

معاون فني بهداشت استان مازندران ادامه داد : ما بايد در بحث تغذيه وضعيت اقتصادي و ذائقه هاي مردم را در نظر بگيريم و بر اساس آن برنامه ريزي هاي لازم را انجام دهيم .

وي با اشاره به اينكه استان مازندران رتبه اول چاقي را در كشور دارد ، افزود : شيوع ديابت در استان مازندران 4 درصد است اين درحاليست كه اين رقم در كشور 2 درصد مي باشد و بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته تا 20 سال آينده از هر دو خانواده ايراني يك نفر ديابتي دارد .

وي با بيان اينكه در استان مازندران هرروز 16 نفر بر اثر اختلال ناشي از قلبي و عروقي فوت مي كنند ، گفت : 43 درصد مرگ ها در استان به دليل بيماري قلبي _عروقي است كه مي تواند با اصلاح الگو مصرف تا حدود زيادي از آن جلوگيري كرد .

معاونت فني بهداشت استان مازندران يكي از راهكارهاي اصلي مقابله با بيماري هاي ديابت ، فشارخون و بيماري قلبي _عروقي را پيشگيري دانست و افزود : به جاي استفاده از نمك و روغن براي طعم دهي بايد از چاشني هاي طبيعي استفاده كرد و ذائقه بچه ها را به سمتي برد كه بيشتر از غذاهاي كم نمك و روغن استفاده كنند .

وي با بيان اينكه ميانگين مصرف نمك در كل كشور 15 گرم است ، گفت : اين در حاليست كه به طور طبيعي بايد روزانه 3 تا 5 گرم نمك مصرف كنيم .

اين همايش كه با هماهنگي و همراهي واحد بهبود تغذيه بهداشت استان و مركز بهداشت شهرستان ساري و با همت و تلاش شبانه روزي بهورزان روستاي پاشاكلا و حاجي كلا برگزار شد حضور خانمهاي روستا را وصف نا پذير دانستند.

در پايان نيز از برگزيدگان اين جشنواره تقدير وقدرداني شد.
 
 
 
 

جشنواره تغذيه سالم به مناسبت هفته بسيج آموزش همگاني با هدف كاهش مصرف نمك و روغن در روستاي پاشاكلا ساري برگزار شد .
Powered by DorsaPortal