معاونت بهداشتی
۱۳۹۹ سه شنبه ۸ مهر
تاریخ: 1394/07/01 تعداد بازدید: 16
معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران طي اطلاعيه اي ، اصول بهداشتي مورد استفاده در عيد قربان جهت ذبح دام را اعلام كرد
معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران طي اطلاعيه اي ، اصول بهداشتي مورد استفاده در عيد قربان جهت ذبح دام را اعلام كرد . در اين اطلاعيه درباره خريد دام سالم و هشدارهاي مهم بهداشتي در زمان ذبح دام نكات مهمي مطرح شده است كه به شرح زير است

معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران طي اطلاعيه اي ، اصول بهداشتي مورد استفاده در عيد قربان جهت ذبح دام را اعلام كرد . در اين اطلاعيه درباره خريد دام سالم و هشدارهاي مهم بهداشتي در زمان ذبح دام نكات مهمي مطرح شده است كه به شرح زير است :

نكات قابل توجه درباره خريد دام سالم :

v از خريد دامهاي بيمار و داراي لاغري مفرط خودداري نمائيد.

v دام هايي كه داراي مخاطات زرد رنگ مي باشند (لثه، سفيدي چشم و ... زرد باشد) مي تواند از نشانه هاي ابتلا به بيماري بابزيوز يا لپتوسپيروز باشد.

v از خريد دامهايي كه داراي پشم هاي بلند، ژوليده و لنگش هستند خودداري نمائيد.

v از خريد دامهايي كه داراي نفخ و بيماري هاي گوارشي مانند اسهال هستند خودداري نمائيد.

v دامي كه به تازگي به آن دارو تزريق گرديده نبايد كشتار گردد.

v از خريد دام هايي كه داراي آثار كچلي روي پوست (ريختگي پشم) مي باشند خودداري نمائيد.

v دام را از ميادين تحت نظارت ادارات كل دامپزشكي تهيه نمائيد.

هشدارهاي مهم بهداشتي :

§ از ذبح دام در معابر عمومي، خيابان و كوچه جداً خودداري نمائيد.

§ براي قطعه كردن گوشت و يا شستشوي آن از دستكش، روپوش، پيش بند و ماسك و عينك استفاده نمائيد.

§ هنگام ذبح حيوان ، لاشه چاقو را در دهان قرار نداده ولاشه‌ها را با دهان باد نكنيد .

§ گوشت قرباني را ابتدا به مدت 24 ساعت در دماي 4 درجه سانتيگراد يخچال نگهداري و سپس مصرف نماييد.

§ جهت جلوگيري از آلودگي لاشه ها از برش دادن كيست ها و آبسه هاي موجود بر روي لاشه جداً خودداري نماييد.

§ اندامها و ضايعات غيرقابل مصرف نبايد در اختيار حيوانات خانگي و موذي قرار نگيرد بلكه آن را در محلي امن نگهداري تا در اسرع وقت در اختيار ماموران حمل زباله قرار گيرد.

§ پس از كشتار دام، اجزاي حرام، ضايعات و خون را دفن كرده و محل ذبح را شستشو و ضد عفوني نماييد.

پس از مشاهده موارد ذيل لاشه و يا بخشي از آن نبايد مورد مصرف قرار گيرد :

Ø آثار ضربديدگي ، كوفتگي ، خون مردگي و زردي بر روي لاشه و عضلات

Ø وجود دانه هاي سفيد رنگ به اندازه برنج در روي عضلات (بيماري ساركوسيست)

Ø قرمز بودن بيش از حد و پرخوني عضلات و آبدار بودن لاشه (بيماري تب دار)

Ø چركي و گوشتي شدن بافت ريه (بيماري عفوني و آنتروتوكسمي)

Ø كبد يا جگر كه همراه با كيسه هاي آبكي ، گچي و آهكي باشد(بيماري هاي انگلي نظير كيست هيداتيك)

Ø وجود كرم هاي برگي شكل ريز و درشت در مجاري صفراوي كبد (انگل فاسيولا)

Ø وجود چرك در جگر و بزرگ بودن كيسه صفرا و زردي جگر

Ø تغيير شكل و نرم و لجني شدن بافت كليه يا قلوه (بيماري آنتروتوكسمي)

Ø لاشه دامي كه در آن آثار تزريق ديده مي شود.

Ø هر گونه غدد لنفاوي بر روي لاشه بايد حذف گردد.

*در صورت وجود مورد مشكوك و ارزيابي لاشه دام قرباني شده با ادارات دامپزشكي شهرستان ها تماس بگيريد

معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران طي اطلاعيه اي ، اصول بهداشتي مورد استفاده در عيد قربان جهت ذبح دام را اعلام كرد
Powered by DorsaPortal