۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۰ مهر
مشروح نشست مجازی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با رسانه ها/ بخش اول
 🔷 دکتر سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار به صورت مجازی برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت این روز و تاثیرگذاری خبرنگار در دنیای مدرن و کارکرد مهمی که این شغل دارد همه باید این روز را پاس بداریم.
وی شغل خبرنگاری را همانند اینه ای که ویژگی ها و مشکلات جامعه را منعکس می کند دانست و افزود: خبرنگار حرفه ای نشان دهنده واقعیت ها و زوایای مختلف جامعه به صورت درست است که از اطلاع رسانی مناسب آن جامعه سود خواهد برد.
دکتر موسوی با بیان اینکه مدیران و دستگاه ها یکسری ناراحتی ها و شکایت هایی از کارکردها دارند، ادامه داد: سیستم مدیریتی خارج از خطا نیست در این کار نیز خطاهایی وجود دارد بنابراین اگر بتوانیم این خطاها را کاهش دهیم می توانیم موثر باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه خبرنگاران در سال های گذشته یار و یاور حوزه سلامت بودند، گفت: خبرنگاران به ویژه در اطلاع رسانی و مقابله با بیماری کووید 19 فعالیت بسیارخوبی داشته اند و در حال حاضر نیز نقش رسانه ها بسیار مهم و تاثیر گذار است.
وی به نقش سایر دستگاه ها در حوزه سلامت اشاره کرد و افزود: دستگاه های بیرونی 75 درصد  در حوزه سلامت نقش دارند که در این بیماری جایگاه آن ها بسیار برجسته تر است زیرا اگر نتوانید جلوی گسترش بیماری را بگیریم نظام سلامتی در دنیا نمی تواند آن را کنترل کند.
دکتر موسوی با بیان اینکه همه استان های کشور درگیر این بیماری هستند، گفت: تاکنون 310 میلیارد تومان برای خریداری تجهیزات و گسترش زیرساخت ها جذب و هزینه شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در شش ماهه گذشته 470 تخت جدید مورد بهره برداری قرار گرفت، افزود: بالغ بر 14 هزار متر مربع به مجموعه فضاهای بیمارستانی نیز در شش ماه گذشته افزوده شده است.
وی با بیان اینکه صدها دستگاه کمک تنفسی خریداری و در بیمارستان ها نصب شده است، ادامه داد: با گسترش بیماری مصرف اکسیژن در این بیماری افزایش پیدا کرد به طوری که در گذشته 10 تا 15 درصد از افرادی که به بیمارستان ها مراجعه می کردند نیاز به اکسیژن داشتند ولی با شروع این بیماری 100 درصد از بیماران بستری نیاز به اکسیژن دارند که یک چالش است.
دکتر موسوی با بیان اینکه برای تامین 22 دستگاه اکسیژن ساز بیمارستان های سطح استان هزینه ای بالغ بر40 میلیارد تومان اعتبار لازم است، افزود : تاکنون 13 دستگاه اکسیژن ساز جدید و یک مخزن (تانک) اکسیژن مایع، مجموعا" با اعتباری بالغ بر 260 میلیارد ریال؛ خریداری و به سیستم اکسیژن رسانی بیمارستان های دانشگاهی سطح استان افزوده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در گذشته همه بیمارستان ها نیازمند دستگاه های سی تی اسکن نبودند، بیان کرد: با گسترش بیماری و برای امادگی مقابله با این بیماری در زمستان دستگاه های سی تی اسکن جدید خریداری شده است.
وی به افزایش کادر درمانی اشاره کرد و افزود: در این مدت هزار و 87 نیروی شرکتی، قراردادی و... و 65 دانشجوی سال آخر رشته ها به کارگیری شدند.
دکتر موسوی تشکیل تجمعات را یکی از عوامل اصلی در افزایش بیماران کرونایی دانست و ادامه داد: در محیط های بسته تبادل هوایی صورت نمی گیرد بنابراین تعداد مبتلایان افزایش پیدا می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر استفاده از ماسک تاکید کرد و گفت: اگر90 درصد افراد از زمانی که از خانه بیرون می روند تا زمانی که به خانه برمی گردند از ماسک استفاده کنند به اندازه قرنطینه تاثیرگذار است.
وی بر استفاده درست از ماسک اشاره کرد و افزود: بسیاری از افراد هنگام صحبت ماسک خود را برمی دارند درحالی در هنگام حرف زدن ویروس انتقال پیدا می کند.
دکتر موسوی با تاکید بر اینکه باید استفاده نکردن از ماسک به یک ضد ارزش تبدیل شود، گفت: افراد با استفاده از ماسک علاوه بر اینکه سلامتی خود را حفظ می کنند، 80 درصد به سلامت دیگران نیز کمک می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر حفظ فاصله اجتماعی تاکید کرد و افزود: حفظ فاصله اجتماعی در میزان ابتلا به بیماری تاثیر گذار است و افراد باید فاصله 1.8 را رعایت کنند.
وی به برگزاری تجمعات اشاره کرد و گفت: در شهرستانی که وضعیت خوبی ندارد مسابقاتی برگزار و سبب افزایش بیماری می شود.

1399/05/20